27.6.2012

Topi Saha - Se Joka Karkuun Pääs

Pari vuotta sitten julkaistu Verta ja lihaa, Topi Sahan debyytti, oli kotimaiselle folk-diggailijalle suht harvinaista herkkua. Se kun koostui laadukkaista, vaikutteita tihkuvista singer-songwriter -perinnettä juhlivista kappaleista, joissa draaman kaari ja itseironia kulkivat sopivissa mittasuhteissa. Warner Musicille poimittu Saha julkaisee syksyksi jatkoa debyytilleen.

The Voicen 'Ensireaktio'-osiossa jo kuultu Se Joka Karkuun Pääs on klassista Sahaa, joskin vaikutteiden pääpaino on kääntynyt kotimaan sinivalkoisiin multiin. Uudessa kappaleessa on sopivasti Topia itseään, mutta  ensilevyn soundin poikamainen kujeilu ja riehakkuus on osin korvautunut seesteisellä laulunkirjoitusella á la John McGregor (ja tämän bändi Kaspar), mistä ei voi olla harmissaan. Halutessaan voi kuulla toki Joose Keskitaloa ja muitakin kotimaisia suuruuksia.

24-vuotiaan kotimaisen folk-aatelisen äänenvärissä on syvyyttä ikävuosien tuolta puolen mutta toisaalta pilkettä silmässä jo unohdetun mustavalkofilmien Suomen maalaistarinoista. Jos loppulevyn laulutehtailu vetää vertoja etiäiselle, saattaa kyseessä olla debyytin ylittävä suoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti