27.7.2013

Turku-soundit: SÄX - Broadcasting in Paris

Kun sain turkulais-trio SÄXiltä postia, olin aika ennakkoluuloinen - jos nyt suoraan sanotaan.  (Pro-tip muuten promoviestin lähettäjille, ei tarvii teititellä). Tämä yhtye tiedotti tekevänsä saksofoni-elektroa, minkä otin takeena, että kyseessä täytyy olla ns. one trick pony. Taisin tyrmätä SÄXin turhaan, sillä tämä poni laukkaa ja taitaa ne muutamat temppunsa erittäin hyvin.

Saksofoni-elektro on SÄXin tarjoamana oikeastaan ihan pirun viihdyttävää: livenä se pääsisi varmasti oikeuksiinsa. Veikkaanpa että kavereiden keikoilla on katto tulessa. Mm. Pipedreamin (joka on soinut nyt vahvasti repeatilla) ja Canicular Daysin puhallinsoittimella kuorrutettu klubisoundi potkii kesäisesti. On hyvä saada Turku-soundit -postauksiin uutta virtaa ja verta taas. Se ilmestyy melko harvoin, mutta silloinkin aiheesta. Sans Paraden ja The New Tigersin ja  Loft Apartmentin ynnä muiden seuraksi SÄX on ässä veto jo tyylilajinsa puolesta.


Keväällä Broadcasting In Paris EP:nsä julkaissut trio on ollut ehtiväinen keikkarintamallakin. Royal Summer Cruiselta parisen viikkoa sitten rantautunut SÄX esiintyy Turussa seuraavan kerran Taiteiden yönä ja silloinkin paatilla: Donnalla (15.8.).

Broadcastin In Parisilla pääsee kurkistamaan, minkälaista soundia trio voi saada aikaseksi onnistuessaan. Seuraavalla julkaisulla onkin näytönpaikka: onko housen ja saksofonin yhdistelmä lopulta melko yksiulotteinen, vai löytääkö SÄX itsestään uuden vaihteen? Koko Broadcasting in Paris EP muuten Spotifyssä! Täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti