6.9.2012

Cassie - Sing About Me

Turkulainen Cassie palaa (vaikkei koskaan missään ollutkaan). Uudella levyllä, Sing About Me.

Oikeastaan mua on huvittanut jo jonkin aikaa kirjoittaa samoista, muutamista levyistä monta postausta, monta tarpeettoman koruileva ylisanaa. Mutta se ei ehkä pidemmän päälle palvele ketään. Toisaalta haluaisin kertoa miten hienoa sunnuntaisella keikalla taas oli. Olkoonkin että reilusti keski-ikäinen makkaramuki / tölkkiviini -yleisö dominoi tapahtumapaikkaa, oli Leonard Cohen taas oma valloittava itsensä. Tämän suurimman sankarini näkeminen toiseen kertaan livenä saattaa jäädä viimeiseksi. Toivon kuitenkin ettei.
Yksipuolistunut blogini suoltaa kieltämättä samojen bändien hehkutusta ulos, siksi mä säästän ja päästän pahimmat höyryt hehkutuksineen useimmiten twitterin puolelle. Mutta kun Yli-Knuutilan Ville pisti uutta Cassietä tulemaan, oli hyvä hetki rikkoa kaava. Tosin tämänkin postauksen oon aloittanut jo aikaa sitten.

Sing About Me on aimo harppauksen edellä viime EP:tä - mittaa on viidestä kappaleesta huolimatta napakka 30-minuuttinen, jossa bändi ehtii esitellä post-rock / shoegaze -muotovalioitaan. Ensimmäisen kerran vuoden takaista Cassietä kuunnellessa huomasi bändin hieman hakevan itseään, hyvistä hetkistä huolimatta. Tällä kertaa palaset loksahtavat paikalleen ja levyn edetessä on yhä vaikeampi etsiä huomautettavaa.

Toisinaan saisi kyllä enemmänkin olla rosoa pinnassa, ja vaikka kitarat ovat paikoin omaan makuuni hieman raskaita siellä täällä, on ilo huomata miten hieno soundi V.R. studiolla on saatu aikaan. Sing About Me on kiitettävän ehjä kokonaisuutena, josta kenties ainoa pieni miinus on pituus: parin minuutin hengähdystauon olisi tämä kuuntelija tarvinnut, mutta se ei kenties sopisi bändin tyyliin edes, joten turha huomio sinänsä.

Tsekkaa erityisesti: Whalers ja Gothenburg. EP:n kahdella avausraidalla laulaja Sofia Thurénin ääni pääsee ansaitsemallaan tavalla esiin. Toisaalta näillä kappaleilla päänsä puskee esiin myös jokin pan-skandinaavinen ilmaisu, jossa niin halutessani kuulen paljonkin viitteitä vaikkapa Tanskanmaan bändeistä. Hieno levy, joka paranee kuuntelukerroilla.

Tänään julkaistava Sing About Me on kuunneltava, iloksesi, niin bandcampissä kuin Spotifyssäkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti