21.5.2013

Phaeleh - Whistling in the Dark

Musiikkikaupunki Bristolista ponnistavalla Phaelehilla (laus. "fella") on iloisia uutisia kevyemmän dubstepin ystäville. Harvakseltaan omia biisejä julkaiseva mies laittaa tiskiin vailla sen suurempaa hypeä huikean Whistling in the Darkin, joka on ensimmäinen sinkkulohkaisu heinäkuun ensimmäisenä julkaistavalta Tides-albumilta. 

Musiikin teoriaa opiskelleen Phaelehin soundi on aina eronnut valtavirtaan nopeasti nousseesta räminädubstepista. Ok, ei tämä ns. tyttödubstepkään nyt ihan siltä alkuperäiseltä dubstepiltä kuulosta, mutta on sitä ehkäpä asteen henkisesti lähempänä rytmiikkansa ja syvien bassolinjojensa puolesta. Phaelehin vahvuus on aina ollut todella hunajaisissa melodioissa ja vokaaleissa, eikä Snow Ghostsista tutun Augustus Ghostin laulama uusi sinkkukaan putoa kauas aiempien julkaisujen hengestä. Videokin on lisäksi todella hieno.

Jos Whistling in the Darkin melankolinen tunnelma ei istu kauniiden kesäpäivien tunnelmaan, niin suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan debyyttialbumi Fallen Lightin, The Cold in You EP:n tai Afterglow-sinkun. Sielunmaiseman pitää olla melko synkkä, jos näin hunajaiset biisit eivät kosketa millään tasolla. Kiinnostuneille tiedoksi, että Phaeleh esiintyy Tampereen Yo-talolla 2.8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti