3.7.2012

Survival guide: Ruisrock

Aiempien vuosien Ruisrockia sivuavien postausten perusteella lievä närkästyminen keskinkertaisista artistikiinnityksistä on vaihtunut ylitsepääsemättömään johtopäätökseen festivaalin vetovoimasta. Nykyiselläänkin se onnistuu kävijämäärissään - miltei artisteista riippumatta (kunhan suomalaiset vanhat tutut ja The Sounds ovat paikalla). "Öh, The Sounds ei päässy tulee." - "O_O".

Se onkin yksi parhaita puolia tämän vuoden artistisadossa, ettei niitä "pakollisia" ole kenties yhtä paljon kuin edellisvuosina. Noh, aikomus ei ole jatkaa aiempien postausten linjalla, vaan laatia oma, vaatimaton lista vinkkejä, ajatuksia, huomioita ja muisteloa Ruisrock-kävijöille omien käyntien perusteella. Jotkin ovat kenties hyödyllisempiä ensi kertaa ja/tai maakunnan ulkopuolelta matkustaville. Varsinainen info löytyy edelleen parhaiten toki Ruisrockin omilta sivuilta melko tyhjentävästi. Tämä onkin sitä "MUU"-osiota.
Aikataulu:
- Ei ole festaririippuvainen huomio, mutta kuitenkin. On kahta koulukuntaa: niitä, jotka tekevät oman aikataulun jottei mikään jää väliin ja niitä, jotka välttelevät tätä viimeiseen asti, jottei oleellinen ja tilanteessa eläminen mene sivu suun. Mä teen kahdenlaisia huomioita, must-see esiintymiset, joita on maksimissaan muutama sekä kiva nähdä muttei pakko -osaston. Tällöin päivissä pysyy jonkinlainen punainen lanka eikä aika mene auringon alla hourailuun ja ajelehtimiseen.
- Tänä vuonna aion vaeltaa aiempaa enemmän intuition avulla. Mieleenpainuvimmat keikat ovat löytyneet yllättävän usein harhailemalla keikalle, jonne ei muuten menisi.

Poiminnat:
Pulp
- Gran Turismon läpi soittava The Cardigans möyhii bändin suuruuden eläneen mielessä houkuttelevasti.
- Sunnuntai-iltana Two Door Cinema Clubin ja The Mars Voltan väliltä valitseminen.
- Älkäätten unohtako anniskelualueelta löytyvää Louna-lavaa, jonne tänä vuonna kapuavat mm. Black Twig, Burning Hearts, Antero Lindgren ja Gracias - noin muutamia mainitakseni.
- Ystävien suositukset: Mika suositteli - toistuvasti - Rival Sonsia, joka rouhii perjantaina kuudelta ja kuulostaa Wolfmother- ja Led Zeppelin-diggailijasta sopivalta rokkailulta festariavaukseen.

Ystävät:
- Korvaamattomia, mutta kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin, ainakaan mikäli tuntisitte juuri em. Mikan. Selänkääntäminen on karkein oma maali jonka Mikan suhteen voi tehdä.
- Tapaat uusia tai törmäät vanhoihin. Jos joukkosi on täysin sama päivän päättyessä kun sen alkaessa, lottoa.
- Älä murehdi kavereiden kadottamista liikaa, jos ei kyseessä ole logistinen tai asumiseen liittyvä ongelma. Etsimiseen tuhrautuu usein monen bändin verran aikaa ja tämä 'kadonnut' löytyy juuri sieltä mistä lähdit.

Ruuhkautuminen:
- Puhelin. Linjat. Ovat. Tukossa. Puhelun soittaminen usein tuuripeliä. (Ks. myös kohta kaverin kadottamiseen liittyen).
- Alueelle saapumiseen kannattaa varata runsaasti aikaa.

Matkanteko:
- Pyöräily on mun valinta joustavuutensa vuoksi. Pyöräparkki kustantaa 3€. Loppuillasta pitää olla tarkkana, kapeat tiet ovat ruuhkaisia ja pyöräilijät, noh, eivät parhaimmillaan.
- Tiedä että paikallisbussi tuo sinut Ruissalon sillalle, josta on tuntuvasti matkaa vielä alueelle.
- Ulkopaikkakuntalaisille kävelymatka alueelle on miltei dealbreaker, joten valmistaudu henkisesti.
- Useille Ruisrockin vakiokävijöille tämä kävelymatka on festivaalin suola. Toki yöllä parikilometrinen saattaa saada Via Dolorosan kaltaisia piirteitä, mutta päivällä se parantaa festivaalikokemusta entisestään.
- Muutama vuosi sitten kavereitani lähti kävelemään jokirannasta kertakäyttögrillien ja olutvarastojen kera aamupäivällä. Perillä he olivat illalla, hyvin ravittuina ja mieleltään joviaaleina.
- Älä kiiruhda alueelle. Istuskele aitojen ulkopuolella hyvästä seurasta, auringosta, juomasta ja tunnelmasta nauttien.
- Tähän on kaksi syytä: edelleen, festivaalin parasta antia ovat ihmisvirrat kansanpuistoon ja oman festariryhmittymän hengennostatus. Toiseksi, lipulla pääsee vain kerran alueelle, joten kun sinne astuu, paluuta ei ole kuin kerran.

Muuta:
- Oma vessapaperirulla saattaa olla hyödyksi.
- ruisrock.fi päivittyy kuvien osalta suht nopeasti. Seuraavana aamuna saattaa löytääkin jo kuvansa saitilta.

Listasta tuli nyt kenties hieman liian pitkä, mutta muistakaa, että oikeaa tapaa festareille ei tietenkään ole, mutta Ruissaloon suunnatessa päämäärä ei aina ole tärkeintä vaan matkanteko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti