21.4.2013

Morphology - Into The Unknown

Erittäin vahvaa radattamista sisältänyt viikonloppu on mukava päättää kosmisiin electronicatunnelmiin. Suomalaisduo Morphologyn esikoislevy Urania's Mirror julkaistiin jo vuonna 2010, mutta tutustuin kyseiseen lättyyn vasta pari kuukautta sitten huomattuani duon toisen osapuolen Matti Turusen (Näköradiomies, Star Pitsa Acid Kru) muuttavan Turkuun tyttöystävänsä perässä. Onneksi hyvä elektroninen musiikki on ajatonta.

Miesten nokkelista aliaksista huolimatta (duon toinen osapuoli Michael Diekmann tunnetaan myös nimillä Harrison Fnord ja Subutex Willer) musiikki on kuitenkin vakavalla otteella tehtyä. Morphologyn avaruushenkinen soundi on ilmavaa ja analogisen kuuloista, ja Urania's Mirrorin ehdotonta kohokohtaa Into The Unknownia on tullut kuunneltua yön pimeinä tunteina monen monta kertaa. Sisäinen scifinörttini on myös mielissään biisiä varten tehdystä (tai editoidusta) Youtube-videosta, joka kertoo kauniin tarinan kotiplaneettaa etsivästä ihmisapinarodusta. Itselleni jää tästä kappaleesta aina todella levollinen olo, ja rauhallisesti etenevä video vain lisää tuota tunnetta. Universumissa on kaikki hyvin.

Lisäys: Unohdin mainita, että Morphology nähdään seuraavana viikonloppuna Turussa järjestettävissä Factory Trax Festivaleilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti