10.4.2013

Viisi pilvipoimintaa Suomesta

Suomalaisia ylpeydenaiheita riittää nykyään ihan kahmalokaupalla. Tässä viisi pilvestä temmattua ihan vain muutaman lähipäivän ja/tai -viikon ajalta. 

Shine 2009 -bändiä ei tarvinne enää esitellä kenellekään. Sami Suovan ja Mikko Pykärin projekti julkaisee toisen albuminsa Our Nation syssymmällä. Eurozone on eka single ja totutun sliipattu sellainen. Lempparilafkoihin lukeutuva laatulafka Cascine julkaisee taas jenkeissä, niceness. Tukholmassa tukikohtaa pitävä Suvi Richter on saanut radiosoittoa mukavasti Suomessa ja kirjoittelinpa  itsekin mainiosta Clovers-raidasta aiemmin. Bleeding For Your Love on toinen single Suvin tulevalta debyytiltä ja dramaattisena erittäin maukas pop-kappale.


The Hearing keikkaili 1,5 viikkoa sitten Turussa French Filmsin kaverina ja sai kehut. Pintandwefallin Ringan projektin kappaleesta oli jo syksyllä kuultavana demo, mutta hiljattain julkaistu Swallow on singlenä eri maata. En oikein osaa sanoa kuka tästä tulee mieleen, mutta joku kolmikosta Kate Bush, Imogen Heap, Feist - tai kaikkikin. GAEA julkaisee syksyllä Dorian-levyn.Aiemmin mm. Carmen & The Devil -duossa vaikuttanut Robin Pahlman asustaa nykyisin Wienissä ja julkaisee Miss Lonelyhearts -singlen ensi viikon perjantaina. Vaikutteita mainostetaan Beirutiin ja Damien Juradoon, osuvasti, mutta kappaleella kylmiä väreitä eniten aiheuttaa The Nationalilta lainattu torviosasto. Ja jes, banjoa saa aina olla!


En oo seurannu Satellite Storiesin touhuja tarkemmin aikoihin, joten siihen nähden  parin viikon päästä julkaistavalla Scandinavian Girlsillä kuuluu hienosäädetty oululaisbändi. Energinen, terhakka, napakka soitanta on edelleen läsnä. Toisaalta TwoDoorCinemaClub innoittajana on yhä selvempi, mutta lyömäaseena sitä on yhä vaikeampaa käyttää. Satelliitit keikkailevat ahkerasti toukokuun puolesta välistä eteenpäin ja piipahtavat Ruissin ja Ilosaaren verran Suomessakin. Jehna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti