20.2.2012

Oslosta: Philco Fiction

Liian usein pohjoismaisesta musiikista puhuttaessa naapurimme Norja sivuutetaan. On tavallaan turhan helppo napata äkkilähtö Arlandasta Reykjavikiin ja, kun islantilais-ruotsalaiset puheenaiheet loppuvat, kurkata tanskalais-suomalaiseen alekoriin - tällainen tilanne saattaisi helposti olla siis. Philco Fiction kieltäytyy saamasta samanlaista kohtelua.
                                                                      (Kuva täältä. (c) Lars Petter Pettersen)

Turhankin kevytmielisesti on heitelty mm. The XX:ää ilmoille Philco Fictionista puhuttaessa - itse pitäytyisin pan-skandinaavisessa yhteistyössä ennemmin ja vertailisin tätä oslolaistrioa vaikka Dreijerin sisaruksiin ja löyhästi Björkiin. Levy Take It Personal on julkaistu jo viime vuoden lopulla Norjassa, mutta saa brittijulkaisun piakkoin. Tsekkaa ainakin Horizon, Finally ja Portrait of Silence. Jylhiä vastakohtia soundissa, sopivaa syvyyttä ilmaisussa, kepeyttä käänteissä ja ihailtavaa monipuolisuutta ulosannissa: suositeltavia ja lemppareita nousukkaita siis.

."Your heart is colder than the winter of '81". Tämä on kyllä parasta mitä Norjasta on tullut pitkään aikaan - niin pitkään etten edes muista yhtä hyvää.

2 kommenttia: