22.4.2012

Weekend round-up


Record Store Day tuli ja meni eilen, mistä muodostui hyvä tilaisuus 8raidan uusien tilojen tsekkaamiseen. Yliopistonkatu 11b:hen rantautunut turkulainen levykauppa sai vihdoin ansaitsemansa tilat ja sitä kautta myös monipuolisuutta tarjontaan, sillä 8raita tarjoaa nyt myös myyntiin käytettyjä levyjä. Epäilemättä tervetullut uudistus, mikä ei tilan puolesta olisi millään ollut mahdollinen aiemmissa Eerikinkadun tiloissa. Uudella kaupalla on käytössä sekä ylä- että alakerta katutason lisäksi, vaikkakin alakerrassa tilaa ei ihan huisisti ole. Hienolta vaikutti uusi paikka, vaikkei neliöitä edelleenkään ole ylimääräisiä. Fredden mukaan se on silti halvempi ja tilavampi kuin aiempi liiketila, joten onnea 8raidalle.

Itse Record Store Dayn tarjonnasta, tahi muusta, ei mukaan lähtenyt mitään - olin lopulta kuitenkin niin myöhään mestoilla. Cold Specksin EP:tä hypistelin jo, mutta päätin jättää sen jollekin kiinnostuneemmalle. Muutenkin RSD on hieman arpapeliä Suomessa, sillä ei voi koskaan olla varma mitä julkaisuja levy-yhtiöt edes lähettävät esimerkiksi Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Esimerkiksi Beach Housen Lazuli / Equal Mind -seiskatuumaisesta olisin ollut valmis tappelemaan aamutuimaan krapulaisen äreänä, mutta sitäpä ei tänne saatu. Bloomin julkaisu onneksi sentään lähenee jo, toukokuun 15. saa taas tuhlata.


Ehdin eilen pitkästä aikaa pällistellä musauutisia, ja pari uutissähkettä saikin toipumisjaffat melkein väärään rööriin, tietenkin hyvässä ja pahassa. Ensinnäkin, mm. Joni Mitchellistä kertovan leffan casting on huhujen mukaan pyörähtänyt huomattavasti eteenpäin, sillä Mitchellin rooliin on ilmeisesti kiinnitetty...wait for it... Taylor Swift! Luit oikein. Jos ei neito muuten oo tuttu, niin ainakin siitä miten Kanye löi luun kurkkuun kesken palkinnon vastaanottamisen VMA:ssa pari vuotta sitten.
Mut tätä uutista peesasi aika mukavasti, helposti, illan paras uutinen: uutta The Tallest Man On Earthiä kuultavaksi. Kristian Matssonin folk-akti julkaisee uuden älbymin kesällä, enkä malta odottaa. Mies on tunnetusti meikäläisen lempiartisteja. Alla kappalelista levyltä ja kansi. Käy tsekkaa kipale ListenBeforeYouBuyn puolella.

 1. To Just Grow Away
 2. Revelation Blues
 3. Leading Me Now
 4. 1904
 5. Bright Lanterns
 6. There's No Leaving Now
 7. Wind and Walls
 8. Little Brother
 9. Criminals
 10. On Every Page

3 kommenttia:

 1. Loistava uutinen tämä Tallest Manin uusi levy!! Maltan tuskin odottaa. Täytyy toivoa, että mies eksyisi taas keikallekin tänne päin.

  VastaaPoista
 2. Jepa. Oli muuten poistettu muutamasta paikasta tuo kappalekin, eli ei tainnut olla ihan laillisesti jakoon laitettu - tosin sen huomas kyllä siitäkin ettei tahtonut löytää sitä oikein mistään. Viime keikka oli niin huikee et menisin mielusti miestä katsomaan vaikka minne :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin kävin viime lauantaina tsekkaamassa 8raidan uudet tilat ja erittäin positiivinen fiilis jäi. Mukaan tarttu Pale Saintsia ja The Kinksiä vinyylinä. Beach Housen seiska olis tosiaan voinut kiinnostaa myös, vaikka en ookaan siitä enää ihan niin innoissani kuin viime levyn ilmestyessä.

  Ja Tallest Man, jee! Mäkään en malta odottaa. :)

  VastaaPoista