25.4.2012

Worship - Leviathan

Tämän blogin lukijoille pitäisi olla seuraava bändi jo tuttu: brittialternative-elektron nousevat tähdet, Worship. Ensimmäisestä postauksesta taitaa olla jo miltei pari vuotta, mutta lopulta siinä ajassa bändi on saanut vain vähän konkreettista aikaiseksi, valmiita kappaleita faneille kuultavaksi on tihkunut hitaasti. Mutta kuitenkin viime vuoden lopulla julkaistu House of Glass -single on nostanut bändin profiilia tuntuvasti, Facebook-sivun tykkäyksetkin sen jo kertovat: yli 60 000 ihmistä on näyttänyt virtuaalipeukkua jo näinkin tuntemattomalle suuruudelle.
Kuva: Samuel Christopher
Harva julkaisutahti ei ole kuitenkaan estänyt bändiä keikkailemasta ahkerasti, mm. BBC Introducing -stagekin on valloitettu. Ja poimintoja toki ns. establishmentiltä, kuten The Guardianilta ja juuri BBC:ltä, mutta läpilyönti puuttuu. Verkkaisesti valmistuva, oletettavasti piakkoin tuleva albumi saattaisi muuttaa paljon. 

Leviathan on kuitenkin kappale, jolla bändin soundista on selkeästi karsittu rosoisuutta pois, ja jos ei tuloksena nyt aivan Hurtsiä ole, niin hieman identiteetti on kärsinyt suoraviivaisuuden tavoittelussa. Toisaalta lempikappale Collateral on niin huikea, ja ensimmäisiä joita bändiltä kuulin, että se saattaa hämärtää vaatimuksia jokaiselta tulevalta kappaleelta. Kuuntele alta uutukainen, Leviathan, tästä saattaa tulla bändin isoin hitti. Worshipin nytkähtelevä elektroninen indie pop on käsittämättömän hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti