8.5.2012

Pimeys - Elämä kiinnostaa

Kuuntelin tossa taas työpäivän aikana kertyneestä feedistä uutukaiskappaleita ja aika ylitsevuotavan elektronisen ulosannin keskellä tuntui et jokin muu soundi tekisi terää. Pimeys -nimeä kantava helsinkiläisyhtye tuntui nyt, aika yllättäen, istuvan tähän tilanteeseen. Bändin nimi, Pimeys, ja kappaleen nimi, Elämä kiinnostaa, ovat aika vahvasti temaattisesti ristiriidassa, eikä soundissa mitään erityisen synkkää olekaan. Kappalee polkaistaan käyntiin napakalla kompilla ja pehmeän melodisella kitarapop -otteella. Ensimmäinen jännitys kohdistui lähinnä lauluääneen ja lyriikoihin, mutta saipahan kerrankin yllättyä iloisesti. Tämän bändin kohdalla havainnollistuu se, miksei kannata aina lähtökohtaisesti laulaa englanniksi.
En mustamaalaisi Pimeyttä mielelläni 'suomipopiksi', mutta se on kenties kepeää suomalaista pop -sävelmää samassa laarissa kuin jotkin Egotripin kappaleet. Jotain pirun hauskaa ja mukaansatempaavaa tässä kappaleessa on - kesäisen pyöräilyn seuraksi kaipaa oikeastaan just tällasella otteella tehtyjä kipaleita. Ja kyllä Elämä kiinnostaa -kappaleesta voisi kuvitella helposti kesähitin - kansan syvät rivit ovat tavoitettavissa.

Pimeys koostuu muuten muusikoista, jotka ovat vaikuttaneet sellaisissa musiikkikokoonpanoissa kuin Matti Johannes Koivu, Manna, Rex Willer ja Nick Arse & The Arsenicks. Ootan tosi suurella mielenkiinnolla mitä jätkät saa seuraavaks aikaiseks, koska tä ei nyt ihan tyypillisintä mun postaamaa musaa ole. Ja hei, ton kansitaiteen takaa löytyy bändin oma rumpali Tuomo Laakso, virallisesti nyt multitalentti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti