12.4.2011

Woodkid - Iron

Eepee, kappale ja video. Kaikki nimellä Iron. Woodkidin takaa löytyy mies, joka on viettänyt enemmän aikaa kameran takana kuin sivumusaprojektinsa parissa. Ainakin mainoksia ja musiikkivideoita ohjannut Yoann Lemoine punoo elokuvahenkisia sävellyksiä kasaan eepeen verran, joka onkin lopulta aika huikean hyvä.

Iron -kappaleelle tehty video on äärimmäisen maukas suoritus. Yllätysyllätys. Vahvan symboliikan saattelemana se vetoaa varmasti myös indie-yleisön estetiikantajuun. Yllätysyllätys, täälläkin ollaan aika vakuuttuneita mustavalkoisesta hidastusten hallitsemasta ilmaisusta. Oikeastaan Ironin video sopisi yhtä hyvin myös Lykke Lin uuden ilmeen taustalle.

Myös itse kappale torvisoittimineen on erinomainen ja osoitus tekijänsä huikeasta talentista ja kyvystä luoda dramatiikkaa.Koko Iron EP löytyy myös Spotifystä - mukana myös remixit Mystery Jetsiltä ja Gucci Vumpilta. Juuri tällä hetkellä tämä ep tuntuu yhdestä etevimmistä tähän suuntaan saapuneista sävellyksistä vähään aikaan. Tässä alla kaksi erinomaista kappaletta eepeeltä, Baltimore's Fireflies ja Brooklyn.
3 kommenttia:

  1. Haha katos vaan, mäkin aloin just kuunnella tätä kun se oli spotifyssa etusivulla :D Hyvältä kyllä kuulostaa!

    VastaaPoista
  2. Ohoh, oikein etusivulla. Mun spotikka suosittelee aina jotain Sunrise Avenueta tai muuta yhtä jeejeetä. Hyvä että törmäsit tuohon - tapahtui se minkä välityksellä tahansa..:)

    VastaaPoista
  3. Iron on paras biisi! Assassin's Creed! :D

    VastaaPoista