16.6.2010

Ray LaMontagnen uutuus + Bombay Bicycle Club akustisena

Ray LaMontagnen uutta musiikkia ehdin kaipailemaan sittenkin vain viikon. Höpisteltyäni viime viikolla uudesta albumista, jonka sielukkain laulaja ikinä julkaisee elokuussa, sain tänä aamuna kuuleviin korviini Beg Steal or Borrow -kappaleen. Se noudattaa melko uskollisesti Gossip In The Grain -levyllä hyväksi havaittuja asioita ja on sellaisenaan mukavan jouhea country-folk tapaus. Soitannassa on tällä kertaa myös mukana tiettyä neilyoungmäisyyttä, mikä ei voisi olla mukavampaa.Rayltä kuulemme varmasti uutta kesän mittaan. Uuden levyn myötä pitäisi käydä varmaankin hankkimassa myös ne aikaisemmat klassikkolevyt hyllyyn.

Niin, mutta siis, eli, juu. Bombay Bicycle Clubista piti myös intoilla. Siitä lähtien kun bändin EPt tulivat tutuiksi, oli vaikea pysyä pöksyissä herrojen musiikkia kuullessa. Jotensakin harmistus I had the blues but I shook them loose -levy silti oli, sillä juuri eepeihin nähden siihen oli tehty liikaa kompromisseja.

Mielenkiintoisuutensa BBC osoitti silti jälleen toukokuussa ilmoittamalla julkaisevansa akustisen levyn (!) heinäkuussa. Flaws -niminen albumi sisältää mm. coverin Joanna Newsomin kappaleesta Swansea, sekä akustisen version bändin omasta Dust On The Ground -kappaleesta. Jo Spotifystäkin löytyy kaksin kappalein uutta, akustista BBC:tä. Tässä tulevalta kaunis ja herkkä Flaws samannimiseltä levyltä. Tällaisena ei bändiä ole kuultu.


Ja tässä Ivy & Gold, joka banjon kuljettamana on jo jonkin verran menevämpää. Pidän itse kyllä ihan vanhemmastakin Bombay Bicycle Clubista, mutta tämä akustinen tunnelmointi on sen verran lähellä sydäntä, etten osaa harmitella uutta suuntaa.Vielä se Dust On The Groundin akustinen versiointi tähän loppuun. Saispa levyn jo kuunteluun.

2 kommenttia:

  1. Onkohan herra nimeltään Thomas Dybdahl tuttu? :) Jos ei, niin kannattaa katsastaa.

    Omaa mieltä lämmitti hyvinkin paljon tuo BBC:n akustinen kipale... ja vielä enemmän lämmittää tiet että on luvassa jopa levyllinen samanmoista. olen vähän varauksella lämmennyt BBC:n biiseille tähän asti.

    VastaaPoista
  2. Juu, mulla on Dybdahlin One Day You'll Dance For Me New York City levynä ja muut koneella..:) Jossain vaiheessa hurahdin aika kunnolla kyllä Thomaksen musiikkiin. Se on kyllä todella hyvää ja ehdottomasti tutustumisen, miksei postauksenkin, arvoinen.

    Olin oikeastaan vähän unohtanut, että mulla on niin paljon Dybdahlia, pitääkin palata sen ääreen taas, kiitti muistutuksesta! :)

    VastaaPoista