27.9.2011

Gold Panda - An Iceberg Hurled Northward Through Clouds; ja muita jorinoita

Tämä miekkonen on onnistunut vakuuttavasti: englantilainen elektronisen musiikin monitoimija Derwin Panda on kerännyt valtaisan kannattajajoukon ja silti pitänyt musiikkinsa kosiskeluasteen aika vähäisenä. Eikä kosiskelussa toisaalta ylipäätään mitään vikaa ole.


Alkuvuodesta postailin mm. Gold Pandan huikeasta Marriage EP:stä, joka on jäänyt valitettavan vähäiselle kuuntelulle sen tasoon nähden. Äärimmäisen hieno lätty. Nyt Gold Panda julkaisi uuden kappaleen nimeltä An Iceberg Hurled Northward Through Clouds, joka niin syntaktisesti kuin semanttisestikin raskaasta nimestään huolimatta on simppeli ja kepeä hermojen rauhoittaja kelloineen.

Huikeasta suosiosta kertoo se, että kappale on kerännyt eilisen julkaisun jälkeen jo miltei 16 000 soittokertaa. Kun ensimmäisen kerran kuulin Gold Pandaa, en ihan täysin olisi luottanut sen keräävän näin suuren kannattajakunnan. Ei silti, jos joku niin GP:n estetiikan taju sen antaitsee.

Kuuntele uusi An Iceberg Hurled Northward Through Clouds sekä aiempi Marriage EP. Uusi kappale avaa Gold Pandan kuratoiman DJ Kicks -sarjan kokoelmalevyn. 

 An Iceberg Hurled Northward Through Clouds by Gold Panda

  Gold Panda: Marriage EP by Gold Panda

- - - - - - - - - - - - - -

Noin muuten...

#...oltiin Amen kanssa torstaina Stand Up Turku -tapahtuman avanneessa illassa Klubilla. Esiintymässä mm. Anders Helenius, Pekka Jalava, Niko Kivelä ja Ismo Leikola. Oltiin aika yllättyneitä, miten suvereeni Ismo Leikola lopulta oli. Viime vuodet Leikola on ollut jonkinmoinen THE MAN suomalaisessa stand upissa, joten en itse ainakaan odottanut mieheltä juuri mitään. Vaan Ismohan oli aika huikea. Paras illan aikana, vaikka Jalavan Pekkakin löysi yleisönsä.

Aika hienoa stand up -illassa oli myös se, että kaikki esitykset viitottiin. Viittomakielen opiskelijat (?) pääsivät vähän tahtomattaankin osaksi komiikkaa. Vähän iltaa tosin pilasi takana jopa välispiikeille kiekunut hovinauraja. Huumoribändäri olisi voinut jättää nauramatta sellaisille jutuille, jotka koomikko itsekin tarkoitti tavallisiksi lauseiksi ja yllättyi niiden saamasta (yhden ihmisen) naurusta.

#...törsäsin ikisuosikkilevyn vinyyliformaattiin, ehkä liikaa. Sigur Rósin Agaetis Byrjun on oma suosikkini islantilaisten tuotannosta sekä se, johon vuosituhannen vaihteessa itse ihastuin Raision kirjaston musiikkiosaston suosiollisella avustuksella. Kotona ensimmäisten pyörähdysten aikana en hintaa ajatellut. Se toimi, joka tavalla, hinnasta viis.

#...jaoin twitterissäkin jo maanantaiaamuna tiedon, että Ryan Adamsin uuden albumin nettistreami löytyy NPR:n sivuilta. Itse koitan kerrankin välttää ennakkokuuntelut ja ostaa levyn suurin piirtein sokkona. Huhut kertoivat jo aiemmin kovimmasta Adams -levystä pitkään aikaan. En malta odottaa.

#...koitan tasapainoilla aika monen toimen välillä. Valmistuminen on niin lähellä, mutta uuden työn kiireiden vuoksi myös valittetavan kaukana. Ylipäätään en osaa sanoa, miten usein ehdin blogia päivittää, mutta toki aina silloin kun kokeiden korjaus yms. sekä sosiaalinen elämä antavat periksi. Kahden ja puolen viikon kuluttua tosin ylitän Atlantin ensimmäisen kerran Luoteis-Amerikkaa kohti. Siitäkin kenties myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti