1.9.2011

French Films - Pretty In Decadence

Oikeastaan aika huikeeta: French Films paljastaa kappaleen toisensa perään tulevalta debyyttialbumiltaan, jokainen edellistä parempi, ja nyt olen löytänyt lempparini: aamulla soundcloudista napattu Imaginary Futuren (21.9.) neloskappale Pretty In Decadence on soinniltaan ja soundiltaan ehdottomasti henkilökohtaiseksi suosikiksi räätälöity.

                                                (Kuva: facebook.com/FrenchFilms, c Tuomas Välinen)

French Films parantaa kuin sika juoksuaan: jo hienosti soineen eepeen jälkeen kuullun Convictin meiningin ylitti kepeästi debyn avausraita This Dead Town (kuuntele tästä linkistä), ja mikäli mahdollista, uusi Pretty In Decadence kuuluu samaan nousujohteiseen sarjaan ja ylittää jopa tuon avausraidan erinomaisuuden.

FFilmsiin liittyy paitsi vaikutteita myös takuulla samanmoista negailuheittausta kuin The Drumsiin, ja tässä mielessä se tuntuukin kärsineen hieman verrokkinsa varjossa. Moinen assosiointi tuntuu kohtuuttomalta, varsinkin kun French Filmsiin ei ole missään vaiheessa mielestäni kuulunut poset tai ulkokuoren kiillotus - toisin kuin Drumsin meininkeihin. Eikä senkään tietty pitäisi musiikkia jättää pimentoonsa vaikka pousailu kuuluisikin asiaan - onhan esim. The Drumsin Money ihan verraton raita.

FFn biisimateriaali pitäisi puhua jo puolestaan: mikä (suomalais)bändi voi muka edes toivoa saavansa debyyttilabumilleen edes yhden jo levyiltä kuulluista tuneista (Golden Sea, Convict, This Dead Town, Pretty In Decadence), eikä koko albumia ole edes kuultu. It's gonna be huuuuge.

  French Films 'Pretty In Decadence' (GAEA Records 2011) by Stupido-Shop Record Store

  Convict by French Films

  Golden Sea by French Films


2 kommenttia:

  1. Pelottavan hyvät lähtökohdat albumille ja siten kyllä pelottavan isot odotukset myös. Huh.

    VastaaPoista
  2. Totta, taitaa vähän aina mennä niin. Toivotaan et odotuksiin myös vastataan :)

    VastaaPoista