20.9.2011

Levyvalinta: The New Tigers - s/t

Kuukauden levyvalintana turkulaisen The New Tigersin huomenna virallisesti ilmestyvä debyyttilevy. Samantien on tunnustettava miten hienosti soundi on kypsytetty ja tallennettu levylle. Rumban haastattelussa laulaja-kitaristi Valtteri Virtanen sekä rumpali Waltteri Katajamäki toteavat aiheellisesti, että levyn äänityksen karuus ja livenkaltaisuus ovat sen vahvuuksia.Iloisten kitaramelodioiden ja paikoin pateettiseksi yltyvien sanoitusten välillä määrätietoisesti etenevä levy maalailee isoja ja jylhiäkin maisemia, joille Virtasen herkkä ääni luo oivan kontrastin mutta hieroo silti täydellisesti tuttavuutta. Jopa siinä määrin, että siihen totuttuaan on vaikea kuvitella karuja äänivalleja ilman Virtasta kertojan äänenä. Tuo kontrasti onkin lempiasioitani tällä levyllä.

Pateettisimmillaan laulu/sanoitukset osuvat naulan kantaan kappaleella Girls Are Out To Get Me, joka käsittääkseni löytyi jo aiemmalta EP:ltä. Surkusoundin kyllästämä kappale on esimerkillinen osoitus, miten The New Tigers tavoittaa helposti muunkinlaisia huippuja kuin esim. Pocketful of Sandilla. Sillä taasen Virtasen lohdullinen laulu on kuin turvallinen laituri jolta ihailla merellä vellovaa myrskyä.

  The New Tigers : Pocketful Of Sand by Soliti

Muita kohokohtia ovat esimerkiksi levyn avaava World's Greatest Actor sekä huikea Velvet Jam. Odotuksiin nähden levy on yllättävän monipuolinen: se ei suostu menemään odotettuun tai haluttuun suuntaan. Tämän, selkeästi Teenage Fanclubia ja Yo La Tengoa kuunnelleen, bändin debyytti on oma rohkea itsensä ja sisältää niin pehmeyttä kuin tiukempaakin menoa. Kuukauden valintana se on siksi erinomainen.

Ihan saatanan hieno debyytti. Kiitos.

  The New Tigers : Velvet Jam by Soliti

  World's Greatest Actor by thenewtigers

3 kommenttia:

 1. Mä ootan tältä ehkä jopa vähän liikoja, mutta ei se mitään. :D Huomenna!!

  VastaaPoista
 2. mainio levy kyseessä!! bändissä on tosin kaksi laulajaa :)

  VastaaPoista
 3. Bubble: kyllä sillä kesti jonkin aikaa avautuakin. Saattaa olla, et jos meet kurkkii niin jotkin levykaupat myy sitä jo tänään :)

  Anon: hah, aijaa! No sit täytyy laittaa kredittii koko lauluosastolle! :D Kiitos korjauksesta.

  VastaaPoista