28.1.2012

Antero Lindgren - Cigarette Stump

Ei-No Recordsin julkaisu sai viimeksi innostuessani miltei parahtamaan, Topi Sahan musiikki kun kolahti aivan täysillä. Saman lafkan julkaisu on myös Antero Lindgrenin debyytti, Mother LP, jota on 'kuulemma' tehty koko 2000-luku. Koko sähköpostiviesti oli täynnä mittaamattoman arvokasta legendaa. "Suomen Chris Isaakiksi" luonnehditun miehen kerrotaan saaneen "katu-uskottavuutensa...johtamalla nuoruudessaan ylistystä Keuruun helluntaikonferenssissa ja skeittaamalla". Pidän hänestä jo nyt.


Ota tuosta sitten selvää. Ja moderneja legendoja on viestin mukaan myös Anteron bändi täpötäynnä: Topi Saha, Risto Joensuu Siinaista, Mikael Hernesniemi ja Rylli "Rötös" Kemppainen. Tuotannosta vastaavat Risto Joensuu ja Matti Ahopelto sekä miksauksesta Kaiku Studios.

Specsien selvittyä ja taustatarinaa sulatellessa yllättävintä oli kuitenkin itse biisi: se on älyttömän kova. Harras ja kaunis folk-kappale ryyditettynä osaavilla sekä ennen kaikkea laadukkailla tuotantoarvoilla = Cigarette Stump. Alan sisäpiirissä jos olisin Antero olisi varmaan entuudestaan jo tuttu, mutta nyt on sanottava että aivan puskista tulleen kappaleen perusteella mielenkiinto on suuri tuota tulevaa levyä kohtaan. Alla myös video.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti