6.1.2012

BBC Sound of 2012: Michael Kiwanuka

Jatkan nyt näiden äänestysraporttien parissa. BBC:n soundihedelmäpeli on vihdoin saanut merkkinsä kohdalleen - aika sitten näyttää saavatko edes omansa takaisin vai jopa pääpotin. En millään voinut uskoa aamulla lukemaani saati vielä taida käsittää kuinka hienoa on, että Michael Kiwanuka oli voittanut kyseisen tastemaker-äänestyksen.


Kyseinen äänestys noin yleensä on aikamoinen sylkykuppi, ainakin brittimusablogeille, enkä minäkään aio synninpäästöä BBC:lle suoda vain siksi että oma uskoni Kiwanukaan on ollut valtaisa koko ajan. Sound of... -formaatilla on oma tehtävänsä, ehkä se vain pitää hyväksyä. Kun tuota muuta listaa katsoo, on vaikea olla tyytyväinen:

2. Frank Ocean
3. Azealia Banks
4. Skrillex
5. Niki & The Dove

Onko tuossa ihan oikeasti tämän vuoden soundit?

Michael Kiwanukan yllättävä voitto oli kuitenkin valinta, jolle löytyy meriittiä. Eikä vain siksi, että mun mielestä Kiwanuka on jo nyt osoittanut olevansa Sound of -tittelin arvoinen. Olisi mun mielestä aika käsittämätöntä jos useimmat eivät artistia viimeistään nyt löytäisi. Pitäkääpäs silmällä nyt sitä Michaelin maaliskuista debyyttilevyä. Lue lisää Kiwanukan mietteistä täältä ja täälläCongrats, Michael!

3 kommenttia:

 1. MAHTAVAA! Oikealle artistille meni! Innostuin BBC:n Sound of -listauksesta viimeksi vuonna 2007, jolloin ykkösenä oli Mika. Musanörtin sydäntä lämmittää aina, kun omat suosikit huomataan. Välillä tuntuu, että näihin suhtautuu kuin omiin lapsiinsa. :)

  VastaaPoista
 2. Oon samaa mieltä. Hieman mua huolettaa josko Kiwanukankin kohdalla käy se tuttu backlash-ilmiö koska 'kukaan' ei oo kuullu kaverista tms. Toivottavasti kaveri lunastaa :)

  VastaaPoista
 3. Sound of -tyyppinen listaus on ihan passelia kamaa silloin, kun se onnistuu nostamaan esiin aitoja talentteja, eikä ainoastaan vahvistamaan jonkun turhanpäiväisen tissinvilauttelijan asemaa. Kiwanuka on niin symppiksen oloinen kaveri, että on varmasti hehkutuksensa ansainnut.

  Mikastahan ei koskaan tullut kriitikoiden tai kovimpien blogihaukkojen suosikkia, mutta kiertueet myyvät loppuun kaikkialla maailmassa ja hc-faneja on mieletön määrä. Itse hurahdin kulttiin viitisen vuotta sitten, ja keikkoja on tullut sen jälkeen nähtyä toistakymmentä. Loistava esintyjä ja erittäin mukava tyyppi. Uskon, että Kiwanukalla on yhtä lailla rahkeita valloittaa liveyleisön sydämet, vaikka kriitikot jne. eivät äijälle kumartaisikaan.

  Luitko muuten Rumban jutun? Akustista hissuttelua... ;D

  VastaaPoista