26.12.2009

Broken Bells & Two Door Cinema Club

  Broken Bells

Joulun jälkeen on hetkeksi taas palattava arkisiin asioihin. Broken Bells nimittäin on The Shinsin James Mercerin ja tuottaja-artisti Danger Mousen projekti, josta Mercer mainitsi ohimennen ja salaperäisesti oikeastaan jo viime toukokuussa. Viime maanantaina julkaistiin bändin ensimmäinen single The High Road. Sekä The Shins nokkamies Mercer että Gnarls Barkleysta tuttu Danger Mouse ovat eri lähteiden mukaan vakuuttuneita, että bändi ei jää vain kahden omalla tahollaan musiikkia tekevän artistin väliprojektiksi, vaan katseet on käännetty vahvasti tulevaan.

Puheet ovat kuuleman mukaan jo maaliskuussa ilmestyvän ensilevyn jälkeisessä ajassa, bändin jatkossa. En tiedä millaiseksi kuvittelin bändin musiikin kuultuani yhteistyöstä herrojen välillä, mutta ensi sinkku on kutakuinkin miesten luomiskyvyn summa ja enemmän. Sinkun perusteella ei voi sulkea tulevan levyn sisällöstä mitään pois musiikillisesti: kummankin artistin vaikutteet kuuluvat sen verran selkeästi ensimmäisellä kappaleella:En yleensä oikein ole kovinkaan vakuuttunut lähtökohtaisesti tällaisista jo etukäteen hypen pyörittelemistä musiikkiprojekteista tunnettujen artistien välillä, mutta nyt yhteistyössä olivat vähintäänkin kutkuttavat musisoijat. Ja olihan lopputulos jopa melkoisen hyvää indie poppia- vaikkakin kyseessä on vasta ensimmäinen single. Alkuvuodesta saamme varmasti lisää maistiaisia.

Two Door Cinema Club


Pohjoisirlantilainen Two Door Cinema Club sen sijaan on yhtye, johon tutustuin ensi kertaa vasta pari viikkoa sitten. TDCC on todella energistä elektro-indiepoppia, joka kelpaa varmasti ykkössuosikiksi, jonka tahdissa vaihtaa vuosi. Mielestäni bändiän soundissa on ns. sitä jotain, minkä vuoksi en helposti lähtisi asettamaan sitä rinnakkain muiden "vastaavien" bändien kanssa, mutta jotain kuvaa bändin musiikista saa, jos on kuunnellut tai käy kuuntelemassa esim. We Have Bandiä tai Bombay Bicycle Clubia. Toivon, että ensi vuonna nähdään Two Door Cinema Clubilta ihan LP-julkaisu ja sen myötä bändin nousu suuren yleisön tietoisuuteen. TDCC on juuri nyt yksi suurimmista suosikeistani.

Jos Bloc Party, Bombay Bicycle Club ja/tai Mystery Jets uppoavat, suosittelen tutustumaan ainakin seuraaviin kappaleisiin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti