26.12.2009

It's Always Sunny in Philadelphia

Ensimmäinen kirjoitus televisioon liittyen tulee tässä. Jotenkin on tylsää, jos "saisin" kirjoittaa vain musa-asioista, siksipä aattelin rikkoa kaavan suhteellisen alkutaipaleella, sillä saanhan tehdä omassa blogissani mitä huvittaa.


It's Always Sunny in Philadelphia eli Elämää Philadelphiassa tulee satunnaisin huonoin ajoin Subilta. Täytyy sanoa, että olen lähtenyt ohjelman kelkkaan suhteellisen myöhään, mutta kyllä kannatti. Kyseessä on komedia ja varmasti yksi hauskimmista tv-sarjoista, joita tällä hetkellä tulee Suomen televisiosta. Kesti muutaman kuukauden sulattelut ja hyvän ystävän, jonka makuun luotan musiikki- ja televisioasioissa yli kaiken, suosittelut ennen kuin todella pääsin sarjaan sisään. Jos sarjaa katsoo vain ohimennen odottaen valmiiksi naurettuja ja -pureskeltuja ja -selitettyjä vitsejä sitcom-tyyliin, pettyy pahemman kerran. Myöskään helposti loukkaantuvien ei kannata sarjan pariin vaivautua. Sanotaanko näin, että jos South Park, Family Guy tai muu poliittisesti todella epäkorrekti huumori ei uppoa, kannattaa varmasti jättää tämäkin väliin. Toisaalta joillekin edellämainitut asiat saattavat olla houkuttelevia sarjan pariin.

Tarina pyörii neljän ystävän ympärillä: Sweet Dea, Charlie, Dennis ja Mac. Toisella tuotantokaudella mukaan liittyi Denniksen ja Sweet Dean isä Frank, jota näyttelee sarjan maineikkain näyttelijä Danny DeVito. Sarjan päänäyttelijät ovat myös sarjan käsikirjoittajia. Lähinnä kyseessä on kyseisen viisikon seikkailut, joissa porukka tekee kaikkensa helpon rahan, äkkirikastumisen, tai muun menestyksen eteen moraalisesti todella arveluttavin keinoin. Päällisin puolin sarja vaikuttaakin aluksi harmittomalta. Ystäväni mainosti sarjaa minulle muun muassa sillä, että tätä sarjaa katsoessaan tuntee olonsa hyväksi hahmojen moraalin ollessa olematon. Suuri osa tapahtumista pyörii myös keskinäisen nokittelun parissa.


Sarjasta saa tietenkin parhaiten kuvan katsomalla sitä ja antamalla sille kunnon tilaisuuden. Omat käsitykset moraalista joutavat romukoppaan sarjaa katsoessa, sillä usein juonenkäänteet pyörivät arkojen aiheiden parissa kuten rasismin, tai abortin tms. It's Always Sunny in Philadelphia ei sovellu kaikille, mutta ne, jotka pääsevät sarjaan sisälle osaavat kaiketi arvostaa sarjan huumoria ja omaperäisyyttä, sillä esimerkiksi IMDb:ssä sarjan tähtikeskiarvo käyttäjien arvosteluissa on 9.6/10 tähteä. Arvioita tällä televisiosarjoihin ja elokuviin keskittyneellä sivustolla on tästä sarjasta annettu kuitenkin melkein 20 000. Sarjaa on tehty viiden tuotantokauden verran, eikä sille, ainakaan tietääkseni näy loppua.

Suosittelen silti tätä sarjaa niille, joille esim. Miehen puolikkaat (Two and a Half Men) EI ole tv:n parasta huumoria.

Olin laittamassa jo muutamaa pätkää lukemisen ratoksi, mutta niitä ei sitten nettilästä löytynytkään niin hyvin, joten meidän on tyytyminen seuraamaan sarjaa Subilta perjantaisin puolen yön jälkeen. Buu. Pitänee tilata sarjan boksit netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti