28.12.2009

Vuoden pikkukivuudet: Metric, Fruit Bats, Fanfarlo, The Elephants

Jatkan vähän tän musiikkivuoden kertaamista tällaisilla ns. pikkukivoilla bändeillä, ts. bändeillä joiden tänä vuonna ilmestyneet oli kivoja, mutta eivät kuitenkaan yllä vuoden parhaita levyjä arvioidessa korkeimmille sijoille. Tietyllä tavalla niin Metric, Fruit Bats, Fanfarlo ja The Elephants julkaisivat tahoillaan pikkukivan levyn. Esimerkiksi Metricistä pidin levyn ilmestyessä kovin, mutta jotenkin en pysty mainitsemaan sitä vuoden lempilevyjeni joukossa.

Metric

Metricistä puhuttaessa on kenties virheellistä nimetä se "pikkukivaksi", onhan bändillä last.fm:ssäkin tuhansia kuuntelijoita, mutta levyä arvoidessa se jää vertaisistaan. Emily Hainesin ääni sopii bändin terhakkaan indie rockiin, mutta pidän myös neidin soolomateriaalista. Metricin Fantasies sopii muuten myös kovin hyvin uuden vuoden juhlamusaksi!
Tässä vähän Emily Hainesia sooloilemassa.
The Elephants

Tanskalaisbändi on itselleni suhteellisen tuntematon uusinta Take It! -levyä lukuunottamatta. Levyllä on todella tanskalaisen kivoja folk-rock-kappaleita kuten Organ Grinder (jota en löytänyt tätä postausta varten) mutta muuten levy on todella epätasainen. No, mutta, kenties tältä bändiltä on paras vielä tulematta.
The Elephants myspacessa, sieltä kuuntelemaan sitten Organ Grinder :)Fruit Bats

Tämän vuoden levy The Ruminant Band ei yllä aivan bändin aiempien tuotoksien tasolle sekään, mutta tarjosi tälle vuodelle silti mukiinmenevää folk-rockia. Pidän mieslaulajan äänestä etenkin, se on jotenkin hauska sivumaku koko Fruit Batsin hedelmäsalaattiin: kuin Wolfmotherin laulajalla, Andrew Stockdalella, olisi hyväntuulisen kitaroinnin tahtiin laulava pikkuveli. Siltä se minusta kuulostaa :) Fruit Batsilla, kuten The Elephantsillakin, jää ottamatta se viimeinen askel eteenpäin musiikillisesti. Tässä kuitenkin hupaisa nimikkobiisi levyltä The Ruminant Band:Fanfarlo

Vihdoin 2009 julkaistiin ruotsalaisen Simon Balthazarin luotsaaman brittiyhtyeen, Fanfarlon, pitkäsoitto Reservoir. Mielestäni bändin soundissa on samoja aineksia kuin monien ruotsalaisyhtyeiden, kuten I'm From Barcelonan kappaleissa. Vaikkei levyltä löydykään ehkä aiemmin sinkkuna julkaistun You Are One of the Few Outsiders Who Really Understand Us veroisia kappaleita, on sillä silti paljon potentiaalia. Jälleen kerran on todettava, että tämänkin bändin paras levy on (TOIVOTTAVASTI) edessäpäin. Jäämme odottamaan.

Lataa Fanfarlon I'm a Pilot -kappale ilmaiseksi Last.fm-sivustolta: I'm a Pilot

Sitten pari maistiaista:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti