22.1.2010

Emika, Active Child & Is Tropical

Jaaaah perjantai!

Ajattelin nyt vähän yrittää taas, jos löytyis ihan jotain uuttakin. Kaikista näistä artisteista on varmasti bloggailtu jo viime vuoden puolella, mutta mulla kesti ainakin.

Emikan EP, Drop The Other, julkaistiin 18. päivä ja on saanut aikaan jos jonkinlaista pörinää. Emikan musiikkia on kuvailtu triphopiksi ja dubstepiksi (kaksi genreä, joista mun tietämys on vähintäänkin heikkoa). Pelkästään sen takia, ettei dubstep kuulosta omalta genreltä, kannatta jättää väliin.

Kaikkien tämän postauksen artistien kanssa tulisi kuunteluun suhtautua avoimin mielin (toki musiikinkuuntelun tulisi useimmiten olla avomielistä). En osaa ottaa kantaa, minkä genren meininkiä tämä nyt on. Tokkopa sillä väliäkään on, kun Emikan kuiskaavat vokaalit ja verkkaiset biitit kuulostavat yhdessä näin mielenkiintoiselta ja koukuttavalta. Kappaleen pianoalku on erityisen.. hmm.. aavemainen. Tjsp.
Active Child sen sijaan on hieman tutumpi. Mm. tästähän on Tonni jo blogannu ja Stereogummikin kirjoittellut, mutta mä jotenkin jätin väliin, kun Pat Grossin projekti ei sittenkään tuntunut ihan tarpeeksi kiinnostavalta omaan postaukseen.
Kunnes. Tutustuin kappaleeseen Wilderness. Hieman Bon Iverin Justin Vernonilta kuulostavat vokaalit ja synasettiä. En ole vielä päättänyt, kuulostaako kaverin tuotokset sittenkin liian tutuilta, mutta tykkäilen silti. Harmikseni Wildernessin videota ei löy'y, joten pistetään joku muu maistiainen.Is Tropicalin 18. päivä sinkkuna julkaistu When Oh When on todella odottamaton tuotos, ainakin alkuodotusten jälkeen. Suosittelen kuuntelemaan kärsivällisesti rauhallisen alun jälkeen. Tätä kuunnellessa mieleen tulee kenties Mystery Jets. Kuten aiemmin mainitsin, avoimin mielin uutta musiikkia kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti