7.1.2010

Viime vuoden parhaita hankintoja: Townes Van Zandtin Live at The Old Quarter

Alunperin kuulin Townes Van Zandtistä kaveriltani. Kyllä kaverit on hienoja: vaikka olis minkälaista sivustoa, jota seuraa tai musiikkia, jota yrittää etsiä, niin silti useat parhaista uusista tuttavuuksista tulee kavereilta, joiden mielipiteeseen vielä usein luottaa.

Viime vuonna yksi parhaista levyistä, jonka ostin, oli nimenomaan Van Zandtin Live at The Old Quarter. Ensimmäisen kerran levy julkaistiin vuonna 1977, vaikka oli jo levytetty 1973, mihin mennessä Townes Van Zandt oli oikeastaan julkaissut jo parhaat tai oleellisimman osan tuotantoaan, kuten levyn Delta Momma Blues.

Edellämainittua levyä pidetään yhtenä Van Zandtin parhaista. Tilaisuus, jossa levy tallennettiin, oli koruton ja pieni, mutta juuri sellainen, jossa miehen country-henkinen akustinen folk pääsi oikeuksiinsa. Live at The Old Quarter on mielestäni Van Zandtiä ja hänen edustamaansa musiikkia parhaimmillaan. Van Zandt oli country- ja folk-perinteen yksi keskeisistä artisteista.
Unohtakaa hetkeksi musiikin ylituottaminen ja tutustukaa levyyn, joka alkaa ilmoituksella vessan, biljardipöydän ja sen sellaisten sijainnista. Jossa myös Townes itse pahoittelee ilmastoinnin huonoutta ja esittää kuivaa huumoriaan.

Townes Van Zandt kuoli monivuotisen päihtymisen tuloksena muistaakseni '97. Tätä levyä lähemmäksi miestä ei enää pääse.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti