14.1.2010

Laura Veirs ja Ben Sollee and Daniel Martin Moore

Ensin tuli Delphic (11.1.). Sitten Vampire Weekend (12.1.). Siinä rytäkässä sitten unohtui kokonaan, että muitakin levyjä julkaistaan.

Mm. Laura Veirs ja Owen Pallett (the artist formerly known as 'Final Fantasy') julkaisivat omat levynsä 11. ja 12. päivä. Viidakkorummun kantamien tietojen mukaan Owenin levy Heartland vaatii ehdottomasti tutustumista. Pientä pintaraapaisua levyn jotkin kappaleet ovat saaneet, mutta perusteellinen kuuntelu uupuu. Tänään tutustuin kuitenkin amerikkalaisen laulaja-lauluntekijän, Laura Veirsin, seitsemänteen levyyn.

July Flame julkaistiin siis pari päivää sitten. Se onkin hienovaraista ja hienotunteista folkia, joka koskettaa käymättä käsiksi. July Flamen taika on siinä, että se hiipii kauniilla ja yksinkertaisella soitannollaan pienin askelin tajuntaan ja hurmaa sen. Levy on lajissaan, unenomaisessa folk-popissa, melkeinpä parasta pitkään aikaan.

Laura Veirsin laulut eivät missään vaiheessa käy ns. ylikierroksilla vaan levy on suhteellisen koherentti ja 'kokonainen'. Veirs tuntee nyky-folkin vahvat suoriutujat ja ottaa vaikutteita sieltä täältä omaksi edukseen - ja musiikin eduksi. Varsinkin Sufjan Stevensin levyjen pelkistettyjen ja vaikuttavien folk-kappaleiden kaiku kuuluu July Flamella, mutta se on vain ja ainoastaan iloinen asia.

Tämä levy ilahdutti minua kovin. Mielenkiintoinen yksityiskohta:  Levyllä oli My Morning Jacketin Jim James laulamassa muutamalla biisillä.Laura Veirsin lisäksi on mainittava Kentuckystä kaikessa hiljaisuudessa nousua tekevän kolmikon tulevasta levystä. Ben Sollee ja Daniel Martin Moore kumpikin julkaisivat debyyttialbuminsa vuonna 2008 ja nyt on vuorossa yhteislevy, jonka tuottajana hääri, kukas muukaan, kuin Jim James. 

Ben Sollee and Daniel Martin Moore -nimellä levyn Dear Companion loihtineet miehet tekevät bluegrass-henkistä folkia suoraan Appalakeilta. Levyn julkaisupäivä on helmikuun puolella, 16. päivä tarkalleen. Jokin avausraita Something, Somewhere, Sometimen vyöryvässä voimassa kehottaa merkkaamaan tuon päivän ylös. Check!

Kavereiden videota ei löytynyt tähän laitettavaksi, mutta SubPop tarjoaa kuitenkin kappaleen kuunneltavaksi ja ladattavaksi seuraavasta linkistä. Tsekkasin sen kyllä itse, joten huoli pois. 
linkki! http://subpop-public.s3.amazonaws.com/assets/audio/6215.mp3

2 kommenttia:

  1. Owen Pallettin soolo vaatii ehdottomasti paneutumista. Ja hyvä niin, sillä tuntuu että jokaisella kuuntelukerralla (erityisesti kuulokkeiden kautta) avautuu uusia ulottuvuuksia. Vampire Weekend sen sijaan tuntui heti suht lähestyttävältä.

    Pitänee ottaa Laura Veirs tarkempaan kuunteluun.

    VastaaPoista
  2. Final Fantasyä oonkin kuunnellu jonkin verran aiemmin, mutta tosiaan Owenin nimellä tehty levy nyt on paneutumatta.

    VastaaPoista