27.8.2011

Albert Swarm - Held


Nyt jotain ihan muuta sit. Arvailua, hyvin vähän faktaa ja sitäkin vähemmän asiaa. Eli peruspostaus. Mutta musiikillisesti siirrytään vähän vasemmalle Adamseistä, Kiwanukista ja Shurista. Kyseessä on elektronisen musiikin tuottajan, Albert Swarmin, ensieepee (julkaisupäivä 23.8.) Held brooklyniläiselle Ceremony Recordingsille. Ambientimpaa elektron vasenta laitaa edustavan Swarmin eepee on yllättävän tiukka tapaus.

Ilmiselvimmät vertailut löytyvät Four Tetistä mutta myös Balam Acabista ja Mount Kimbiestä. Toki ulosannissa on omaa paljon, joka tulee ilmi erikoisena lämpimyytenä mutta toisaalta kiehtovana ja vieraannuttavana soundina. Aivanaivan, en tainnutkaan mainita, Albert Swarm on suomalainen - pienestä pohjoissuomalaiskaupungista kuulemma, sittemmin osittain ainakin newyorkiläistynyt. Mitään muuta tietoa (ainakaan mulla) ei kaverista ole. Liekö oikeasti Suomesta, tai edes yksi tyyppi, tai edes 'tyyppi'. Who knows, u know.

Alla voit kuunnella Held EP:n kokonaisuudessaan, mutta se löytyy myös Spotifystä. Jos kuuntelet vain yhden kappaleen, suosittelen Familialitiesia. Suosittelen silti tietysti koko eepeetä, mm. hengailumusaksi.                                                        (Kuvat: ceremonyrecordings.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti