17.8.2011

Astrid Swan - Hits (Pavement for Girls)

Köh!  Kaivauduin sängyn pohjalta sairastavana sängyn reunalle läppärin ääreen muistuttamaan, että tänään julkaistaan Astrid Swanin uusi levy, joka koostuu täysin Swanin tekemistä Pavement-covereista. Vilpittömästi sanoen kosketukseni kumpaankin artistiin, erillään, on lähes olematon: kenties muutaman kappaleen pituinen.

Eikä ensiuutinen Swanin ja Pavementin, jenkkikulttisuosikin, liitosta ollut mitenkään sykähdyttävä saati kuunteluun saatu ennakkokappale levystä. Mutta. Onneksi olen näemmä oppinut antamaan mahdollisuuden kaikille ja kaikelle - sen jos jonkin myös varsin onnistunut Flow-festivaalivisiitti osoitti.Siksi levy onkin niin ilahduttavan virkistävää kuultavaa. Se on Swanin puolittain miksaama, täysin itse äänittämä ja jokainen soitin Swanin käyttelemä. Lopputulos on kiemuraisen kunnianhimoinen reipas puolituntinen johdanto niin Astrid Swanin omaan lahjakkuuteen kuin Pavementiin. Levy toimii itsenäisestikin vallan mainiosti, minkä osoittaa sen saama huomio, paitsi blogeissa ja Nuorgamilla, myös mm. Cover Me -sivustolla, Spin Magazinessa, Village Voicessa ja MTV:llä.

Silti, henkilökohtaisesti lähestyttynä, Hits (Pavement for Girls) levyn suurin anti on se, että se herätti janon niin Swanin omaa aikasempaa tuotantoa kohtaan kuin Pavementiin itseensä. Solitin ensimmäinen julkaisu on juuri niin omaperäinen lähtökohdaltaan ja onnistunut toteukseltaa kuin nuoressa levy-yhtiössä varmasti toivottiinkin.

  Box Elder by Astrid Swan

  Shady Lane by Astrid Swan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti