19.8.2011

Fionn Regan - 100 Acres of Sycamore

Monelle irlantilainen singer-songwriter Fionn Regan vaipui suotta historian havinaan viimeistään viime vuonna julkaistun toisen albumin myötä, jolla esiintyi vain etäännyttävä varjo tutusta artistista. Nyt kolmannen levynsä julkaissut Regan palaa 100 Acres of Sycamorella tutumpaan ja rakastettuun kuosiin - viisi vuotta Mercury Prize -ehdokkuuden saaneen The End of Historyn jälkeen.


Alunperin Bella Unionille julkaissut Regan vaihtoi ensimmäisen levynsä jälkeen lafkaa Lost Highwayhin, joka julkaisee mm. Ryan Adamsiä. Siellä alkuperäisen toisen levynsä tehnyt Regan sai kuitenkin levy-yhtiöltä kielteistä palautetta odotusten vastaisesta levystä ja se jäi julkaisematta. Irlantiin palannut Regan levytti uuden 'toisen' levyn toiselle lafkalle. Näiden vaikeuksien ja toisaalta ensimmäisen levyn odotusten jälkeen 100 Acresillä palaa vahvempi ja herkempi Regan kuin kenties koskaan.

Levyn aloittava nimikkoraita on Reganin paras kappale ikinä, ja se asettaa osin epäreilun vertailukohdan loppulevyyn. Sen nostamaan rimaan ylletään vain ajoittain, vaikka tiistaina julkaistu 100 Acres onkin laatulevy. Paikoin Regan miltei sortuu Damien Ricen itkuvirsien tasolle, mutta onneksi vain 'melkein', sillä Fionnissa Irlannilla on huippuluokan kappaleseppä. Parempi vertailukohta miehellä löytyykin oikeastaan Laura Marlingista, joka on onnistunut löytämään paikan populaari-folkin arvostelumenestyksenä.

Kokonaisuutena hieman alakuloisempi 100 Acres of Sycamore saattaa jäädä hieman The End of Historysta jälkeen, mutta uutukaisen huiput loistavat runsaampina ja kirkkaampina kuin esikoisen. Huippuhetkiä nimikkokappaleen lisäksi ovat mm. The Horses Are Asleep, Dogwood Blossom ja For a Nightingale. Uusi levy löytyy kuuntelua varten Spotifystä ja Fionn Reganin kotisivuilta.

  HVNLP89 Fionn Regan - 100 Acres Of Sycamore by heavenlyrecordings

  HVN228 Fionn Regan - For A Nightingale by heavenlyrecordings

- - - - - - - - - - - - - -

Muistutuksena vielä, että laatimani Spotify-soittolista päivittyy koko ajan. SlowShow '11:een lisätään uusia kappaleita vuoden uusista julkaisuista sitä mukaa kun ehditään / löydetään. Parin viime päivän aikana parikymmentä uutta julkaisua. Pohjimmiltaan kerään tuohon listaan vain yhden 'entryn' per artisti, ikään kuin linkiksi artistin muuhun tuotantoon - sen sijaan että laittaisin sinne kokonaisia levyjä. Soittolistan kriteerinä on ainoastaan että musiikki on 2011 julkaistua.

Viime vuonna tein samanmoisen listan (SlowShow '10) joka päivittyy sekin harvoin vielä nykyään, mutta jonka julkaisin vasta vuoden lopussa. Jaoin tämänvuotisen soittolistan ajoissa ja se päivittyy melkein laiskan miehen reaaliajassa. Mukana jo muutama sata artistia, varsinkin paljon sellaista joka ei blogiin päädy koskaan. Sinne vaan koluamaan, TÄSTÄ. Kummatkin soittolistat löytyvät myös tuosta sivupalkista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti