18.2.2010

LoneLadyn Nerve Up / TVOn lopetus

Vilkas levykuuntelutahti jatkuu ja nyt on vuorossa aiemmin mainitsemani LoneLadyn debyytti. Manchesteriläisartistin debyyttilevyltä kuuluvat selkeästi vaikutteet ja kotipaikan musiikillinen ilmapiiri.


Nerve Up tulee kauppoihin ensi viikolla ja lukeutuu lähinnä kuriositeetteihin tämän vuoden uutuuslevyjä odoteltaessa - ainakin ennakkoon.

Aikaisemmin vain kappaleen Immaterial -kappaletta kuunnelleena en odottanut ihmeempiä, mutta loppujen lopuksi LoneLadyn debyytti on ihan kelpo lätty: ei eilisen Holly Mirandan veroinen suoritus, mutta ihan ok.


Kaksi asiaa paistavat yli kaiken läpi tällä levyllä: manchesteriläinen musiikki-ilmapiiri sekä 80-luvun alku. Joy Divisionin tyyppisiä rytmejä ja vaikutteita kuuluu kovin, poissulkematta verrattavuutta esim. La Roux'hun.

Nerve Up -levyllä on hyviä suorituksia ja kehnompiakin. Vaikka kyseinen levy tullaan todennäköisesti luokittelemaan "ihan ok" -pinoon vuoden lopulla, on LoneLadyllä aika hienossa 2010-luvun paketissa 80-luvun musiikkia.


TVO lopettaa
Alunperin aikeissa oli loihtia vain levyarvostelu, mutta eilinen viesti FBn inboxiin muutti suunnitelmat ja arvostelu jäi nyt tyngäksi. Turun legendaarinen keikkapaikka TVOlla (Turun Varsinaissuomalainen osakunta) joutuu sitten lopettamaan. Asiastahan on puhuttu nyt parisen vuotta ja tänä keväänä se ikävä todellisuus kirii live-musiikin ystävät kiinni.

"On pöyristyttävää, että tällainen ei-kaupallinen, pitkän linjan kulttuurikehityskehto jyrätään. Suomessa tarvittaisiin lisää TVO:n tyyppisiä paikkoja, jotka eivät keskity pelkästään bisneksen pyörittämiseen."Tero Vänttinen, TS-treffi 20.5.2009


On vaikea ymmärtää ratkaisua, jossa yli 40-v. (?) toiminut keikkamesta muutetaan pyöräkellariksi, kuten TVOn sivuillakin todetaan. Iso osa Turun kulttuuritarjonnasta katoaa taivaan tuuleen - hieno suoritus tulevalta kulttuuripääkaupungilta. En tiedä sitten, onko TVOlla suunniteilla jo jonkin muun tilan vuokra.

No, kuitenkin, komeasti TVO aikoo poistua, sillä huhtikuussa järjestään vielä Lopunajan festivaalit, joissa lavalla marssitetaan 60 bändiä, joiden joukossa on mm. 500 kg lihaa (Kauko Röyhkän kokoonpano), Tv-resistori, Jori Hulkkonen, Nightsatan jne. Myös serkkuni (häpeilemätön promo) entinen bändi 90-luvulta, Limonadi Elohopea, kasataan vielä tätä keikkaa varten uudestaan. Tässä linkki TVOn festareiden sivuille, jossa myös tarkemmat tiedot aikatauluista ja esiintyjistä.

Limpparit Jyrkissä!


Jori Hulkkonen ja Tv-resistori olisi mahdollista nähdä livenä jo perjantaina Dynamossa, mutta harmikseni en taida päästä paikalle. Hulkkosen näkee muutenkin kaupungilla sangen usein.

Useimmiten hänet tunnistaa tummanpuhuvasta tyylikkäästä vaatetuksesta (johon usein lukeutuu myös musta poplari), pieni etuheittotukka, lasillisesta punkkua ja jalat ristissä istuvan maailmanmiehen karismaattisesta olemuksesta.

Siitä huolimatta en ole pitkään aikaan nähnyt miestä live-musisoinneissa. Viimeksi varmaankin Ydintalvipuutarhassa.

2 kommenttia:

  1. Ooh, onko Tero-Petri serkkusi? :) Diggailin Limppareita kohtalaisen kovastikin muinoin. Myöhemmin unohtui, mutta kyllähän ne pari levyä edelleen hyllyä komistavat.

    VastaaPoista
  2. Meiltäkin löytyy luonnollisesti kotoa kaikki levyt..:) Terppa ei ole mun serkku ;)

    VastaaPoista