12.4.2010

The Tallest Man On Earth - Wild Hunt

Levyarvostelut eivät ole varsinaisesti mikään leipälajini. Toisinaan tulee silti laadittua puolivillaisia lässytyksiä levyistä, jotka ovat silloin saatavilla esim. ennakkokuuntelussa. Osaltaan valinnat heijastavat saatavuutta, kiinnostavuutta ja henkilökohtaisia mieltymyksiä, luonnollisesti.


Tänään, kuten otsikko kertoo, valinta kohdistui The Tallest Man On Earthin toiseen albumiin, Wild Huntiin, joka lopulta on yksi eniten odottamistani (tälle kuulle ainakin) - oikeastaan ennakkoon kuulemieni kappaleiden vuoksi. King Of Spain herätti mielenkiinnon muutama kuukausi sitten, ja sittemmin sitä on lähinnä toivonut, ettei se jäisi levyn laadukkaimmaksi tekeleeksi.Kristian Matssonin ääni on tietysti asia ja akustinen kitara ovat pääosissa Wild Hunt -levyllä. Kitarankin mies hallitsee epäilemättä hyvin, mutta ääni on se, joka The Tallest Man On Earthin nimellä musiikkia tekevän miehen tuotoksista jää mieleen. Aiemminkin taisin jo pohtia, että sen narina / raspisuus ei ole kaikkien mieleen. Se karsii samalla tavalla tietyn osan kuulijoista kuin Deer Tickin John McCauleyn ääni.

Tietyssä mielessä akustiset kappaleet ja raspiääni ovat sellaisia asioita, että Deer Tick -fanien olisi syytä ainakin tutustua The Tallest Manin Wild Hunt -levyyn. Muutenkin folk-ihmisille Wild Hunt on ehdoton - jos ei ehdoton ostos, niin ehdoton kuuntelu. Burden of Tomorrow oli toinen levyltä kuultu kappale.Matsson on kieltämättä lahjakas lauluntekijä ja tarinankertoja. Tuntuu, ettei levyllä todella tarvita muuta kuin kliseinen "mies ja kitara". King of Spainkin on mieleenpainuvin ja tarttuvin kappale levyltä, muttei lopulta, onneksi, ainoa laatutekele. Esimerkiksi Troubles Will Be Gone on mainio raita.

  Troubles Will Be Gone - The Tallest Man On Earth by musicmanners

Huhtikuun 13. julkaistava Wild Hunt on hienon artistin hieno tekele: laadukkaita kappaleita ja väkevää ilmaisua. Silti tuntuu, että omalla kohdalla aika on tarpeen sulatella, kestääkö kiinnostus koko levyn (ja jaksaako se levyllisen Matssonin ääntä). Akustisen kitaran ja oman materiaalin kanssa yrittäjiä riittää, mutta The Tallest Man On Earth yltää samoista lähtökohdista suhteellisen korkealle.# Ennakkokuuntelu 3voor12:ssa : Wild Hunt
# The Tallest Man On Earth MySpace

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti