14.10.2010

Topi Saha: Ei-No Recordsin folk-uutuus

Suomalainen folk ei ole helppo laji. Vai onko? Topi Saha saa sen ainakin kuulostamaan varsin helpolta.

                                                   (Kuva: myspace/topisaha)
Reilu parikymppinen, helsinkiläistynyt Saha julkaisi tällä viikolla debyyttinsä Verta ja lihaa Ei-No Recordsille. Vahvasti Dylanilta vaikutteita saanut kitaramies kuulostaa ajoittain myös John McGregorilta ja tarjoaa kovan vastuksen viime viikolla levynsä julkaisseelle Minä ja Ville Ahoselle. Ei-No Recordsin infon mukaan debyytti on "Tony Fredlundin valvovan silmän alla nauhoitettu" sekä "kooste niistä kymmenistä lauluista, jotka Saha siirsi kelalle noin vuoden aikana Alppikadun Sakastissa".

Tällaisia kavereita toivoisin lisää. Näin John McGregorin, Dylanin, ja lukuisten muiden folk-nimien fanina ei ole mitenkään vaikeaa vakuuttua Sahan debyytistä. Dylanin suuntaan taitaa löytyä levyltä pieni nyökkäys, ainakin kappaleen nimessä: Hämeentie 61. Kaihoisa vire kantaa koko levyn, joka kuulostaakin uskomattoman vahvalta suoritukselta debyytiksi. En usko kuulleeni vahvempaa kitara ja mies -yhdistelmää Suomesta pitkään aikaan. Saattaa olla, että Topi Saha löytää tiensä Turkuun keikalle lähiaikoina (ei täysin perätön huhu). Silmät auki siis.

Valitettavasti tähän ei ole liittää muuta kuin live-tallenne, mutta myspace palvelee tapansa mukaan ja tarjolla on myös linkki Yle Areenaan tsekkaamaan hieno taltiointi M1-studiosta Topi Sahan kera. Sinne siis tästä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos loistavasta artistivinkistä! Enpä ollut aikaisemmin tähän lahjakkaaseen kaveriin törmännyt. Täytyy tuo myspace tsekata, mutta ainakin tuo Kulkijapoika toimii livenä hienosti!

    VastaaPoista
  2. No eipä mitään :) Älyttömän hieno nuori artisti on kyllä kyseessä. Itse kävin levyn jo poistamassa omaan hyllyyn levykaupasta.. Ja on kyllä hankkimisen arvoinen.

    VastaaPoista