4.10.2010

Big Wave Riders

Näinkin vaivattomasti sitä hypähtää hype-kelkkaan.

                                               (Kuva: myspace.com/bigwaveriders)

Pitää toki muistaa, ettei hype ole ns. bändin vika; hyvähän se on mikäli moni innostuu. Big Wave Riders on helsinkiläisbändi, jonka nousu blogitietoisuuteen viimeisen parin kuukauden aikana on ollut korviahuumaava. Täytyy myöntää, että yleensä en kovinkaan helpolla innostu postaamaan bändistä, josta on saanut lukea jo monesti aiemmin monesta eri lähteestä. Yksi jos toinenkin suomalainen musiikkiblogihan on jo Big Wave Ridersia tuonut esille. Vaikka nimi oli tuttu aiemmista yhteyksistä, vasta Tomin suosituksen myötä kiinnostus kasvoi.

Ja toisaalta, mikäli alkaa kainostella useassa blogissa toistuvaa aihetta, olettaa, että kaikilla musiikkiblogeilla olisi samat lukijat. Enkä usko, että bändi panee pahakseen mainosta. (Näin pitkän pohjustuksen vaatii näemmä, jotta tohdin tarttua samaan aiheeseen).

Big Wave Ridersin kohdalla kertaus ei haittaa yhtään. Vaikka useassa suussa jo pyörinyt bändin nimi oli tuttu, oli kuuntelu lopulta jäänyt vähän vähälle. Lo-fi ja surffaus kuuluvat muutamasta kappaleesta vähintään yhtä selkeästi kuin 'potentiaali'. Big Sound on varsinkin äärimmäisen tarttuva.

  Big Wave Riders - Big Sound by Big Wave Riders

Ja nyt kun asiaa hieman pohtii, on olo varsin myhäilevä: näitä hyviä suomalaisia bändejä kun kovin kaipailee aina. BWR kasaa The Drums / Surfer Blood -viittauksia varmasti, mutta kuten serkkubändinsä French Filmsin kanssa, totean jälleen, että kyseessä on rehellisen tarttuvaa kamaa - jopa tarttuvampaa kuin kuuluisammilla vastineillaan lätäkön tuolla puolen. Tässä Republic of the Average (viittaakohan kappaleen nimi suomalaisen koulutusjärjestelmän tasapäistävään kontrolliin? Ai ei? OK.).

  Big Wave Riders - Republic of the average by Big Wave Riders

Tsekkaapa bändi lauantaina (9.10.) Korjaamolla Murmanskin kanssa. Eepeekin tekee kuulemma tuloaan.

Lopuksi mulla olisikin enää pyyntö/kysymys: voisitteko pojat tulla Turkuun keikalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti