24.1.2011

In Search Of Elusive Little Comets

Itseään etsivä, häilyvä brittibändi. Eikös tuo sopisi vähän jokaisen bändin sloganiksi. No, viikon päästä maanantaina julkaistavan Little Cometsin debyytin häilyvyyttä pitää kuulijan itseä etsiä ja päättää, miten kirjaimellinen levyn nimi on. Sattumoisin hyvinkin.

                                             (Kuva: myspace.com/littlecomets)

Tässäkin blogissa jo vuoden päivät pyörinyt nimi ei ole niitä kaikkein puhutuimpia. Silti Little Comets on saanut osansa jo musateollisuuden vuoristoradasta, kun lupaavasti Columbialle signauksella alkanut ura töksähti kantoon levy-yhtiön halutessa turhan paljon valtaa bändin tekemisistä. Lopulta kuitenkin bändi onnistui saamaan levyn omin avuin aikaiseksi (tosin miksauksesta on huolehtinut MGMT:tä ja Glasvegasia miksannut Rich Costey).

Debyyttilevynsä vaihdoin julkaisuun saava Little Comets on kyllä mielenkiintoinen yhtye. Reilu parikymppisten bändi on osannut pitää levy-yhtiötä vastaan puolensa ja julkaissut kahdesta singlestään (Isles ja Joanna) orkesteriversion ja toisesta acapella-version. Toisaalla sanoitukset käsittelevät ironian myötä kotisaarta ja sen ongelmia, toisaalla ihan arkisia asioita.

Levyn avaa viiden kappaleen rypäs, joista neljä on julkaistu pitkällä aikavälillä singleinä: Adultery, One Night in October, Isles ja Joanna. Ne ovatkin bändiä aivan parhaimmillaan. Sen jälkeen tulee muutama tylsempi kappale, kunnes lopulta palataan taas kiintoisampiin ja nokkelampiin tekeleisiin, kuten Mathilda ja Intelligent Animals.

In Search of Elusive Little Comets on tyystin bändinsä näköinen tekele ja levytyssessioissa on taatusti ollut hauskaa: se kuuluu kyllä. Vaikka singlejulkaisujen perusteella odotin ehkä tiukempaa levyä ja vaikka laulajan toisinaan nykivä ja kulmikas fraseeraus lähentelee Terrance & Phillip -kaksikon puhetta South Parkissa, on tämä hauska ja positiivinen debyytti.

Silti harmittaa, että ennustus Two Door Cinema Clubin ja Little Cometsin samankaltaisuudesta osui oikeaan muutenkin, kuin osittain samanlaisella soundilla: tämä ei ole tosiaan niin kova debyytti kuin singlet antoivat odottaa. Kuitenkin tykkään hirmuisesti! Otapa näin häilyvästi arviostakin sitten selvää.

Jos Antidotesin aikainen Foals, TDCC ja Vampire Weekend ovat kiinnostavia mielestäsi, kannattaa ottaa koekuuntelu, sillä Little Cometsissa on vähän jokaista kepeässä paketissa.


1 kommentti: