30.1.2011

Viikko pakettiin

Näitä kappaleita on kiva koota isompaan postaukseen aina viikon päätteeksi. Tosi laiskan kuvanhan tämä kirjoittajastaan antaa, kun ei ole viitsinyt omia postauksia laittaa. Mielenkiintoisia juttuja vaan on niin paljon - ja tosiaan viime aikoina jopa niin paljon postilaatikossa, ettei kaikkia aina ehdi läpi käymään. Se on mulle ainakin pikkasen uutta, mistä myös olen kovin otettu. Sähköpostiviikon parhaimmistoa siis tässä postauksessa kootusti.


Viimeisimpinä kolahtanut kepeä poppistelua australialaiselta Lanulta, jonka Beautiful Trash -kappaleen voksut hoitaa Megan Washington. Lanu -nimen takana taasen häärii funkyhtye The Bamboosin kitaristi Lance Ferguson. Jos joku näistä nimistä sanoi sinulle jotain, kumarran syvään, sillä en todellakaan ole kuullutkaan The Bamboosista. Noh, vaikka itse kappale Beautiful Trash kuulostaa paikoin siltä, että sen pitäisi kuulua pesuainemainokseen, on sillä kiva olemus, sillä se ei vaadi keskittymistä - vain pienet jamit.

  Lanu - Beautiful Trash feat. Megan Washington by Mud Hut Digital

True Womanhood taasen kolkuttelee Washingtonista - ties kuinka monetta kertaa, enkä todella tiedä miksi se on niin sinnikkäästi sähköposteillut. Aluksi tämä kappale ei puhutellut sitten yhtään, mutta nyt alan avata silmiäni Minajah -nimiselle kappaleelle, joka (kuulemma) on moombahton -tyylistä musiikkia, joka on ilmeisesti elektrogenre. Häh? Noh, kappaleessa on samanlaista tunnelmaa kuin Crystal Castlesissa (ja pikkaisen Sleigh Bellsissä?), joten kannattaa tsekata. Tämä on erittäin viileä tekele.

  MINAJAH by truewomanhood

Nyt sitten ihan lemppareita kehiin. Trophy Wife on oikeasti huippubändi. Julkaisuja kannattaa seurailla, jos ei muuten, niin tämän blogin kautta. Köh, heh. Taas uutta kappaletta julkaissut Trophy Wife ei vakuuttanut tällä kertaa aivan yhtä paljon, kuin kolmella aiemmalla kerralla, mutta taattua brittipoppia mathrockin hengessä taas. Tsekkaa etenkin Esben and The Witchin remix kappaleesta, se on laatua. Trophy Wife ja Esben muuten keikkailevat yhdessä.

  Trophy Wife - White Horses by trophywifeband

  Trophy Wife - White Horses (Esben and the Witch Remix) by trophywifeband

Sitten vielä pieni viipale Suomea. The Teenage Lesbians (absurdiin nimeen puuttuminen jääköön nyt) on helsinkiläinen indierockporukka Helsingistä. Bändi on levyntekopuuhissa mielikuva-Kanadan innoittamana. Kappaleet ovat kyllä melko oivia, mutta näin englanninopiskelijana ja -opettajana mut etäännyttää englannin kielen käyttö joissakin kappaleissa.

  The Teenage Lesbians - Vancouver Skyline (mp3) by Le Sound Royal

Nyt pieni puheenvuoro. Mikseivät suomalaiset bändit käytä useammin suomea, koska useimmilla äidinkielellä ilmaisu on vahvempaa kuin vieraalla kielellä. Myös suomalaisaksentin paksuus häiritsee laulettaessa englantia - ainakin minua - vaikka moni saattaisi kuvailla sitä omaperäiseksi ja hellyyttäväksi. Eikä tietysti sillä, että The Teenage Lesbiansin laulajan lausunta hirveää olisi, mutta näin se vain tarttui korvaan. Kohtalaisen sivuraiteilla nyt ollaan, joten takaisin bändiin. Jonka kappaleet ovat ihan hyviä, mutta jotakin ne kaipaavat lisää. (Ja tuon bändinnimen hauskuus osoittautui googletuksen myötä sittenkin ihan oivalliseksi. Touché.)

  The Teenage Lesbians - Ruins of Saskatoon by Le Sound Royal

6 kommenttia:

 1. Pidän tuosta Vancouver Skylinestä. Eikös kömpelyydet kielessä (joita en itse olisi tämän bändin kohdalla varmaan edes ilman pointtaamista huomannut) ole eksotiikkaa?

  VastaaPoista
 2. Onhan se noinkin. Suomi vaan taipuu mun mielestä lyriikkaan hyvin, niin miksei käyttäis sitä mahdollisuutta?

  Tossa Vancouver Skylinessä on kyllä tosiaan omat hetkensä. Pitänee seurailla siis bändiä tarkemmin.

  VastaaPoista
 3. Kaikki tämän lukeneet ovat varmaan miettineet samaa: mitenköhän oikeestaan tulit löytäneeksi ton viimesen bändin? :D
  *Koh*
  True Womanhood oli suosikkini.

  VastaaPoista
 4. Juu siis kyseenalaisuudet sikseen, nämä bändit oli kaikki siis ottaneet itse yhteyttä ts. lähettäneet kuunneltavaa: siksi sanoin että "sähköpostiviikon parhaimmistoa" :)

  Heh, tajusin itekin et saattaa kuulostaa vähän erikoiselta jos en mainitse että toi viimeinen bändi lähetti tosiaan itse s-postia :D Niin kuin kaikki muutkin näistä.

  VastaaPoista
 5. Ahaa, selkis. Sähköposti sana solahti ohi silmien:D Mutta ihan kiva konsepti tehdä juttua suomalaisista ja ulkomaisistakin ei-niin-tunnetuista bändeistä.

  VastaaPoista
 6. Luulen, että jos googlen kautta noilla hakusanoilla löytää suomalaisen indiebändin, bändillä menee t o d e l l a hyvin.

  VastaaPoista