25.1.2011

Turku-soundit: Loft Apartment

Alunperin postausten sarjaksi tarkoitettu, turkulaisista artisteista ajoittain muistutteleva Turku-soundit vaipui unholaan ensimmäisen, Markus Perttulaa käsitelleen postauksen jälkeen. Tämä johtui sekä saamattomuudesta sekä siitä, että turkulaisia potentiaalisia artisteja joko on kovin vähän, tai ainakin ne antavat kuulua itsestään kovin vähän. Siten toivoisinkin tässä samalla taas, että tämä kovin toiveikkaasti aloitettu postaussarjan tynkä saisi jatkoa laadukkaista, löytymistä odottavista artisteista. Jotenkin laittakaapas kappaleita tulemaan.

Siinä missä Markuksen ura on jo ottanut pieniä askelia eteenpäin, en tiedä voiko tämän päivän Loft Apartmentista sanoa samaa. En tiedä, koska en tiedä artistista mitään. Tai no juuri mitään. Pikainen stalkkaus, tai siis tiedonetsintäreissu, paljasti sentään, että meillä on oikein yksi yhteinen FB-kaveri. Hurjaa. Myspaceä tai muuta kotisivuntyyppistä ei löytynyt.

Epäilemättä (makuu)huonetuottajaksi tätä kaveria voisi luonnehtia, sen kertoo jo nimikin. Erittäin osuvan aliaksen takaa löytyy Aaro Vahtera, joka tehtailee dubstep/chillwave/altsu pop -henkisiä kappaleita, joiden soundeissa kuuluu kenties kotikutoisuus, mutta myös esimerkiksi James Blaken, Active Childin ja muiden esiintuomat äänimaailmat.Erittäin mukavaa kuulla turkulaista (todennäköisesti) makuuhuonemusisoijaa, joka kuulostaa yllättävänkin mainiolta. Luonnehdinnan häilyvyys johtuu tietysti kappaleista, sillä siinä missä Kolipri on puhdas pianosävellys, löytyy muista rutkasti eri elementtejä ja sitä mukaa, kun ajattelee kuulevansa jonkun artistin vaikutteita, ei niitä tunnu osaavan nimetä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti