25.5.2011

Lähtisitkö?

Käytiin hakemassa perspektiiviä turkulaisuuteen parin päivän Jyväskylä-visiitillä. Åboriginaalius vaatii nykyään yhä enemmän perusteita, kun moni kaveri ja tuttu pakkaa kapsäkkinsä sitä nykyistä pääkaupunkia kohti.

Työpaikoista alkaen - ainakin virkamiestason, rakennusalan ja kaikki vähänkin viestimiseen liittyvät työt - kaikki vetää ihmisiä tuohon ainoaan aitoon keskukseen Suomessa. Helsingissä vain yksinkertaisesti tehdään sellaisia asioita, jotka itseä kiinnostaa ja joissa haluaisi olla mukana. Toisaalta, vaikka silloin tällöin turhautuu tähän kotikaupunkinsa tarjontaan - asiassa kuin asiassa - tuntuu musta myös, ettei kilpaileva keskus tai pari olisi pahitteeksi.

Sääli vain, että Tamperekin on siinä kisassa tällä hetkellä Turkua edellä. Kulttuuripääkaupunkivuosikin on jättänyt vähän kylmäksi, vaikka sitä hallaa Eurocultured -tapahtuman lämpölamppu lievittikin. Tällä kaupungilla on tarpeeksi oma leima ja viba, jota pitäisi pystyä hyödyntämään paremmin. Turun ei kannatakaan kilpailla suoraan Helsingin tai Tampereen kanssa, vaan yrittää luoda jotain omaa.

Taannoin Turkuun ja sen mahdottomuuteen tuskastuneena sain oivan muistutuksen sen asukkien erinomaisuudesta. Annan opiskelukavereidensa kanssa tekemä video Nightsatanin Tomi Tuomisen synaharrastuksesta on sympaattinen.


Toinen Turku-muistutus Turku-kyynikolle oli kesäkuun 3. päivä järjestettävä Diskoluistel-U. Turun U-komitea järjestää Kupittaan luisteluradalla aika makoisalta kuulostavan kesäpäivän piknikin, diskoilun ja rullaluistimien kera. Tämän lisäksi tarjolla mahdollisesti workshoppeja, joissa opetetaan tekemään Gameboylla musaa ja circuit bendingiä. JAU!

Turun U-komitealla on paitsi mahtava nimi myös erinomaiset bileet - tutustuttu on. Diskoluistel-U:ssa musiikista vastaa Disko WTF?!:n deejiit, Fossa, Dkstr, Johnny D ja KeFF. Niin, ehkä se valitus huonosta tarjonnasta pitää lopettaa ja tehdä näiden kavereiden tavoin: järkätä omin sormin jotain ja maksaa viulut omasta pussista. Kiitosta voidaan osoittaa osallistumalla näihin bileisiin.

4 kommenttia:

 1. Ei muuta kuin tuumasta toimeen!

  VastaaPoista
 2. Sanos muuta! Jonkinlainen indie-iltama, säännöllisellä kokoontumisvälillä olis sellanen välitön kivuus, jonka haluais, mut ite oon kyllä niin saamaton et jonkun pitää repiä mut mukaan :D

  VastaaPoista
 3. Täytyy sanoa, että itse olen Turku-fani. Muutin tänne muutama vuosi sitten Porista, ja pakko myöntää, että Ässien ja Tepsin välisessä taistossa liputtaisin jälkimmäisen puolesta - hei, takinkääntö on vuoden sana. Onpahan sellaistakin tullut sanottua, että en pidä asettumista Turkuun täysin poissuljettuna tulevaisuudennäkymänä. Tsori Pori, kiitti silti lämpimistä muistoista Yyterin rannalla.

  "Åboriginaalius", mwahhah.

  Oon yrittänyt tätä viestiä lähettää Blogger-tilin nimissä, mut ei tää vaan pelitä. Hmph.

  M-M

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että tällaisiakin aistimuksia on :) Takinkääntö is my middle name, eikös vaan!

  VastaaPoista