7.5.2011

Other Lives nousee suosikkien varjosta

Innostuminen, aito sellainen, on kyllä aika huippua. Mutta kun minulle suositellaan bändiä hehkuttaen sen olevan The Nationalin ja Fleet Foxesin omalaatuinen yhdistelmä, sitkeä epäusko melkein torppaa kuunteluyritykset. Oli vähintäänkin otettava selvää, kuinka röyhkeästi vertaus oli ammuttu yli. Kävi ilmi, että yllättävän vähän. Itselleni melko tuntematon Other Lives nimittäin summautuu - osittain - melko hyvin noihin bändeihin. Ensimmäiset kuuntelukerrat löivät todella ällikällä, sillä laadukkaasta yhtyeestä on kyse.


Uuden (ilm. 10.5.) Tamer Animals -levyn nimikkokappale sopeutuu tuohon vertaukseen aika hyvin, vaikka tässä vaiheessa noita bändejä onkin vaikea saada päästä. Useamman kappaleen, ja koko levyn, kuunneltua suurin ihmetys ja suoraan sanoen harmistus onkin, miten on voinut ohittaa tällaisen bändin. Other Lives yhdistää hienosti folkin, rockin ja toisinaan jopa post-rockin ominaisuudet omaksi hienoksi ilmaisukseen, jonka draaman kaari on suuruuteen kurkottava melankoliassaan.

Äärimmäisen hienoa musiikkia hienolta bändiltä, joka on selkeästi matkalla itsekin suosikkien joukkoon. Tässä melkeinpä niitä lempikappaleita, For 12, Tamer Lives ja Dustbowl III. Suosittelen. Koko levy myös soundcloudissa kuunneltavana, TÄÄLLÄ.

  Other Lives - Tamer Animals Sampler by tbdrecords

7 kommenttia:

 1. ohhoh. tää niinku niiin teki mun viikon. vähän ehkä kohta keväänkin. for 12 etenkin. huuhhrrrr. korvat vuotaa hunajaa ja itkettää. eipä tällaista äkkirakkautta tuu vastaan monesti.

  oh. hoh.

  kiitos älyttömästi tästä, ja kertakiitos kaikesta uuden mahtifolkin esittelystä & muutenkin aina niin mahdista blogista!

  VastaaPoista
 2. Ohhoho, kiitos kovasti - kaikista kommentin sisältämistä asioista. Mullakin oli just ensi reaktio aika poikkeuksellisen vahva, vaikken todellakaan odottanut sen olevan. Tosi hienoa jos sait 'äkkirakkauden' tästä, toivottavasti se pysyy mukana :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä, kuulostaa loistavalta!!

  VastaaPoista
 4. Mieltä lämmittää et tykkääjiä löytyy.. Hieno bändi!

  VastaaPoista
 5. Juuri sellainen löytö, jollaista näistä blogeista aina toivoo löytävänsä. Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Jehna, kiitos vaan RW:lle ja Ollille. Sanotaanko nyt näin, että kerrankin tärppää täälläkin :D Toi levy on muodostunut jo pakkohankinnaksi.

  VastaaPoista