26.7.2010

Junakappaleet

Ajattelin vihdoinkin koota ensimmäisen slowshow-soittolistan Spotifyn avulla. Eiliset junamatkat Tampereen ja Turun välillä toimivat inspiraationa sekä vanha, pinkki iPod-mini, jota olen hävyttömästi käyttänyt neidin sijoitettua uuteen.

Tampere näytti ehkä vähän vaisun puolensa, kun sunnuntai ja sään epävarmuus koettelivat ihmisten mieliä. Onneksi Särkkis oli kuitenkin auki. Tai no, onneksi ja onneksi.

Junamatka takaisin päin oli väsymyksen ja kauniin kesätaivaan sävyttämä: iltahämärässä ja junailussa on vaan sitä jotain. Kun ikkunapaikalla tapitti taivasta ja antoi radan rytmikkään keinutuksen tuudittaa hämärän rajamaille, kaihomielisen ihmisen, kuten itseni, tarve pohtia syntyjä syviä kulminoitui näihin kappaleisiin. Osa on toki lisätty jälkeenpäin, sillä kaikki kappaleet eivät mieleen muistuneet. Ja kuuntelinhan High Violetin myös matkan aikana läpi. Jos joku muu tekisi junasoittolistan, niin saattaisi odottaa tämänkaltaisia kappaleita:Kun kyseessä on minä, taivuin enemmän romantisoivan matkatunteen ja kaihon sävyttämiin kappaleisiin, kuten Ryan Adamsiin, Thomas Dybdahliin, Great Lake Swimmersiin jne. Vaikka silloin tällöin huumailenkin ihan chillwavesta asti dubstepiin sun muuhun, vetoaa tähän musailijaan eniten silti yksinkertaiset kitaran ja/tai pianon kuljettamat kappaleet. Tässäkin soittolistassa löytyy niitä ihan riittämiin. On mukana silti myös Shearwateria, The Delta Mirroria ja Foalsiakin. Tässä kappalelista, ja linkki Spotifyyn. Ja sopii tämä muuhunkin kuin junamatkalle, fiilistelee sitä kotonakin ikkunan ääressä, tai ilman.

Junakappaleet

The Deltar Mirror - It Was Dark And I Welcome The Calm
Electric President - Safe And Sound
Feist + Ben Gibbard - Train Song
Midlake - Roscoe
The National - Vanderlyle Crybaby Geeks
Megafaun - Kaufman's Ballad
Ryan Adams - Harder Now That It's Over
Great Lake Swimmers - Stealing Tomorrow
Eddie Vedder - Guaranteed
Tiger Lou - Sam, As In Samantha
Shearwater - Hidden Lake
Sufjan Stevens - For The Widows In Paradise, For The Fatherless In Ypsilanti
Bon Iver - Wisconsin
Gustavo Santaolalla - Deportation/Iguazu
Anna Ternheim - Tribute To Linn
John Grant - I Wanna Go To Marz
Sun Kil Moon - Moorestown
Foals - Alabaster
Ólafur Arnalds - 0040
Thomas Dybdahl - Everybody Knows

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti