22.7.2010

Ra Ra Riot ja leffailua

Nyt kun uutta Deerhunteria on hehkutettu kaikkialla (no onhan se hyvä!) niin vois siirtää katseen Ra Ra Riotiin. Syracuselaisrokkarit nimittäin julkaisevat uuden albumin The Orchard elokuun lopulla. Nyt Ra Ra Riotilta (ihan lemppari bändinimi muuten) kuullaan uusi kappale, Boy. Vampire Weekend kuuluu soundissa mun mielestä hieman, mutta kuunnelkaa tuota basson näpäyttelyä, on se vaan hauskankuuloista. Ja onhan tä hyvä kappale, hei!Ekan kerran, kun kesällä 2007 kuulin bändistä, oli ihmettelyn kohteena Dying Is Fine. Silloin Ra Ra Riot oli vasta yliopistobändi ottamassa ensi askeleitaan, mutta toivoin jotenkin kuitenkin, että bändi ns. löydettäisiin.Alunperinhän piti blogitella myös leffailuista. Jotenkin on vaan jääny tekemäti, kun muilta löytyy parempia syväanalyysejä siitäkin. Mut aattelin nyt vähän kertailla, et mihin on tullut erehdyttyä.

Hot Tub Time Machinesta joskus höpöttelin ja kävinhän sen katsomassa, harmikseni. Ensinnäkin omassa alalajissaan se hävisi The Hangoverille 6-0, 6-0, 6-0, erä ja ottelu. Joten edes omassa lajissaan se ei ole hyvä. Se harmistutti leffankävijän niin pahasti, että aloin epäillä koko homman mielekkyyttä. Välttäkää, paitsi krapulapäivinä, jolloin väsymys saattaa naurattaa.

No, uskaltauduin kuitenkin Harry Browniin. Loistavan Michael Cainen tähdittämä brittileffa yllätti raakuudellaan. Olisi mielenkiintoista nähdä, millä perusteella K-15 leima on tullut, eikä K-18. Tästä oli moni kanssani yhtä mieltä, joten yliherkkiksen kanssa ette ole puheissa. Vaikka Harry Brown oli kostoleffana periaatteessa ihan hyvä, olisi jonkinlainen yritys edes yhteiskuntakommentointiin päin ollut tarpeen. Siis siinä mielessä, että olisi pohdittu syitä, miksi ongelmat kasautuvat tiettyihin sosioekonomisiin ryhmiin. Nyt olo jäi tyhjäksi, kun se sivuutettiin. Aika koville arvoille elokuva perustuu.Knight & Day yllätti myös. Sillä se oli aika kiva. Kun ei odottanut liikoja, sai vajaan parin tunnin edestä viihdettä, naurua ja viihtymistä. Jopa Tom Cruisesta pystyi pitämään tässä elokuvassa. Ja onhan se näkynyt myös elokuvateattereissa. Aika perushöttöähän tuo leffa, mutta siinä seurassa se pärjää hyvin. Kepeään iltaan sopii vallan mainiosti, vaikkapa deittileffaksi.Mutta tänään sitten räjähtää (toivottavasti). Inception klo 18.30. Boo-yah! Koska koko elokuvakesä on ollut suhteellisen roskainen, oon ladannut tähän elokuvaan käytännössä puolen vuoden odotuksen, joten vähän pelottaa, koska eihän se millään voi yltää moisiin odotuksiin. Eihän?

5 kommenttia:

 1. Harry Brownista olen täysin samaa mieltä. Vähän tympeäksi jäi tuo kostotarina, kun kostaminen oikeutettiin vain sillä, että "Harry tekee palveluksen yhteiskunnalle". K-18 olisi myös ollut paikallaan, koska aika yksityiskohtaista oli väkivalta ja vielä todella tylyä.

  Inceptionia menen kanssa itse tänään katsomaan ja olen aikalailla täpinöissäni!

  VastaaPoista
 2. Mullakin Inception tiedossa huomenna! En oo kuullut melkeenpä mitään muuta kuin positiivisia kommentteja joten odotukset on kyllä erittäin korkealla. :D

  VastaaPoista
 3. Joo, Lauri, just tota tarkoitin. "Ne pojat on pahoja koska ne vaan on pahoja ja pahat ihmiset ei ansaitse elää" oli Harry Brownin ajatteluketju, joka tuntuu todella vaaralliselta.

  Inception oli tosiaan aivan valtava kokemus vähän joka aistille. Uskomattoman hienosti tehty joka mielessä. Jotkin pienet jutut häiritsivät, mutta kokonaisuus oli aika 'valtava' ja 'hieno'. Älytöntä! :)

  VastaaPoista
 4. Voin vannoa, ettei Hot Tub Time Machine toimi edes väsyneenä krapulaleffana - testattu on. Yksi surkeimmista leffoista, jonka olen koskaan nähnyt! Kolmihenkinen raatimme käsitti mm. ihmisen, joka yleensä pitää aika kehnoistakin leffatekeleistä, mutta edes hän ei saanut tuosta elokuvasta hupia irti. Raatimme yksimielinen toteamus oli, että leffa oli yököttävä ja masentava kokemus.

  VastaaPoista
 5. Taitaa olla joku brittiläinen trendi nykyisin elokuvissa tuo selittelemättömyys tuon tietyn luokan ihmisten väkivaltaisuudelle, kun Eden Lakessakin oli samanlaista porukkaa, jonka väkivaltaista käytöstä ei pahemmin selitelty muuna kuin "hauskanpitona". Toisaalta siinä otettiin kantaa siihen miksi väkivaltaisuus jatkuu ilman, että kukaan edes puuttuu siihen. Olikohan Harry Brown vastaus rauhan puolesta?

  Olihan se Inception todella huikea. Seuralaiseni, joka yleensä ei katsele trillereitä ja toimintapläjäyksiä, oli todella myyty. Se kertoo jo jotain. :)

  VastaaPoista