15.7.2010

MillionYoung

Jos pitkästä aikaa kirjoittelisi ns. kunnolla artistista eikä vaan intoilisi omiaan.

Floridalainen Mike Diaz nimittäin tekee jotain aivan muuta kuin eilinen The Walkmen. Diazin MillionYoung -nimellä säveltämät chillwave -kappaleet herättivät jo aiemmin melkoisen tykkäilyn meikäläisessä. Chillwave alkaa maistua hieman puurolta jo -sanana, ei välttämättä genrenä. Helppoahan musaa on kutsua chillwaveksi, kun ei oikein muutakaan keksi - ja samalla ei sano oikeastaan yhtään mitään.

MillionYoung kelpaa kyllä minun mielessäni ihan oikeasti chillwave-artistiksi, mutta se on aivan toissijainen seikka. Diazin biitit, kitaroinnit, synanoinnit ja laulut kuulostavat juuri oikeassa määrin hieman halvoilta ja tosi kivoilta. Kaikki tämä samanaikaisesti.

Pakko on jatkaa tykkäilyä nyt, kun ensin kuultiin MillionYoungin tekemä koveri noin sata vuotta sitten eläneen ranskalaissäveltäjä Erik Satien Gymnopedie 1:stä. MillionYoungin versio tuo elävällä tavalla mieleen Ranskan Rivieran, Côte d'Azurin, ja ranskahousen kulta-ajat. Kiva pianosävellys tuo alkuperäinenkin, hyvin rauhaisaa.

...ja juuri äsken kuuntelin MillionYoungin ihkauutukaisen kappaleen, Desperate Measures. Halpa biitti, kivat kitaroinnit ja kaikuisat vokaalit tekevät MillionYoungista parasta juuri nyt tällä kappaleella.Koska mä olen ilmaisten latausten fani, suosittelen pientä hiirinäppäryyttä MillionYoungin sivuille ja lataamaan sieltä Sunndreamm EPn. Siltä löytyy kesää ja mm. aiemminkin täällä kuultu Hammock -kappale, yksi MillionYoung -suosikeista. Suosittelen siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti