19.9.2010

Minnie Driver

Näyttelijättärenä useimmat tuntevat, muusikkona monet eivät niinkään. Barbadoksella kasvanut, Oscar-ehdokkuuden Good Will Huntingista saanut Minnie Driver on tehnyt myös musiikkia.

Tämän päivän aihevalinnan pienimuotoinen yllätyksellisyys selittyy kyllä varsin yksinkertaisilla asioilla. 2007 tuli törmäiltyä Driverin Seastories -levyyn. Silloin tein jopa ihan hankintapyynnön kirjastoon kyseisestä levystä - hakemattahan se silti jäi.


Satunnaisten koneen siivousten yhteydessä eräs Driverin kappale osui vastaan ja mietin olisiko Spotifylla (ja Minniellä) tarjottavaa. Ja tietty mietin, miltä naisen musiikkisuoritukset kuulostaisivat muutaman vuoden jälkeen. Ensikosketus Stars & Satellites on vieläkin kevyen koskettava folkpop-balladi. Tässä Coming Back To Life.Kun kyse on alt-country ja pop-kappaleiden tekemisestä, on lopulta vähän joka puolelle lonkeroitaan tunkeva Ryan Adams tietysti paikalla. Ryan Adams & The Cardinals ovat neljällä kappaleella mukana, mm. Belovedilla. Silti Driver on kirjoittanut kaikki kappaleet itse. Beloved on Seastories-levyn parhaimpia kappaleita.How To Be Good on myös parasta levyllä kappale ja osoitus Driverin taidoista muusikkona. Vaikka muutamat kappaleet aika mukavasti toimivatkin, vieläkin, on Seastories kohtalaisen sherylcrowmäinen suoritus ja hakeutuu varsin tuttuihin popmuotteihin. Sinänsä 'pop' ei ole kirosana tässäkään blogissa, mutta Minnie Driver tarjoaa vain keskinkertaisen levyn, jolta kuitenkin löytyy kelpo-kepeitä folk/country/pop -kappaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti