7.9.2010

Oululaissatelliitit

Joskus jopa tähän blogiin lähetetään kappaleita. Silti tuota oikealla olevaa soundcloud-namiskaa saisi hyödyntää useampikin. Ihan sama, mistä tai millä tavalla bändiä, kappaletta tai vinkkiä hyvästä sellaisesta tulee, kunhan tulee.

Suhteellisen harvoin, mutta kuitenkin silloin tällöin yhteydenottoja kuitenkin tulee. Useimmiten kirjoittajan kohtaa jonkinlainen muka-vakavastiotettavuuskohtaus, kun alkaa pohtia bändistä postaamista. Jos se ei oikein tunnu a) tarpeeksi laadukkaalta tekeleeltä tai b) omalta jutulta, pitää kuitenkin miettiä, onko bändi tarpeeksi hyvä kuitenkin ansaitakseen lisähuomiota tms, ja toisaalta painotella sitä sopiiko se siihen tavaraan, jonka taakse muuten saatan hyvillä mielin asettua täällä blogin puolella.

Ilmiselvästi otan tämän piskuisen blogin pitämisen liian vakavasti. No, kuitenkin. Aamulla levylautasella pyöri kaksi isoa julkaisua, Hurtsin sekä Brandon Flowersin albumit, mutta mielessä kujersi eilen lähetetty kappale, jonka kuuntelin kerran puhelimessa ollessani, eli en kauhean perusteellisesti.


Tuon kappaleen soundcloud-sivulleni lähetti oululaisbändi nimeltä Satellite Stories. Kuinka virkistävää. En tiedä bändistä juuri mitään. Two Door Cinema Clubin ja The Wombatsin bändi mainitsee vaikutteikseen, enkä usko, mikäli kuvailua Satellite Storiesista luette, että näette kirjoituksia, joissa TDCC:tä ei oululaisten yhteydessä mainittaisi. 

Vähän niin kuin French Filmsin yhteydessä on (lähes) mahdotonta olla mainitsematta The Drumsia.

Satellite Stories kuulosti, vaikka vähän liiankin tutulta, myös tarttuvalta. Tsekatkaa ihmeessä. Tässä bändin uusin kappale, tietääkseni. Helsinki Art Scene, josta vaikutteet kuuluvat varsin selkeästi. Sekä vanhempi Mexico. P.S. Onpa kivaa kirjoitella suomalaisesta, kenties vähän tuntemattomammasta bändistä.

  Satellite Stories - Helsinki Art Scene by satellitestories

  Mexico by satellitestories

2 kommenttia:

  1. Oi, onpas pontevaa! Tosi kiva, erityisesti tuo Helsinki Art Scene teki vaikutuksen. Täytyy laittaa puskaradio soimaan.

    Mulla on jotenki semmonen fiilis, että Suomessa vähän pelätään vaikutteiden hyödyntämistä. Tai ainakin ollaan aika varovaisia. Ehkä pelätään, että kuulostetaan liikaa tai väärällä tavalla joltain. Minusta turhaan, kyllä vaikutteet ja ajan henki minusta saa näkyä ja kuulua. Vähän niinku että kun on kysynytää, saa sille löytyä tarjontaakin.

    Tutultahan tuo Helsinki Art Scene kuulostaa, totta, mutta aika tyylikkäästi ja todellakin tarttuvasti on vaikutteita sovellettu. Kiitos tästä, hienosti nostettu!

    VastaaPoista
  2. Oot varmasti oikeassa tuosta vaikutteiden näkymisestä. Varovaisuus on suomalaista, vähän joka asiassa :) Ja hienoa, että maistuu. Kiitäpä bändiä, että mua informoivat itsestään..:)

    VastaaPoista