18.9.2010

The Pass: albumi ja puskaradio

Huomion hakeminen ja saaminen ovat kaksi varsin eri asiaa. Etenkin musiikkiblogosfäärissä - joistakin aiheista, tapahtumista, bändeistä tms kirjoittajat innostuvat, ja jotkut jäävät vähemmälle huomiolle. Kentuckylaisbändi The Pass tuntuu vedelleen ainakin bloggaajille sopivista naruista markkinoidessaan itseään ja musiikkiaan.


Tässä taannoin The Pass tarjosi musiikkiblogi WeListenForYou:lle mahdollisuuden tehdä videon Vultures -kappaleelle. Hieman viimeistelemättömän, mutta sitäkin hienomman videon blogi saikin aikaiseksi. Videolla pyörähtää ihmisiä ja asioita, joiden tarkoitus on edustaa 39 eri musiikkiblogia. Esimerkiksi aika alussa jamppa laittaa pop tartin paahtimeen ja hakkaa sen tämän jälkeen pöytään pettymyksen osoituksena, tämä viittaa musiikkiblogi PopTartsSuckToastediin. Ei ehkä hienovaraisin vihjaus, mutta video toimii. Niin, ja videoon liittyi pienimuotoinen kisakin: kaikki 39 blogia videon asioista/ihmisistä poiminut voitti The Passin ensi viikolla ilmestyvän levyn, Burstin, itselleen sekä lahjakortin. Siinä samalla video ja sana kiersi tehokkaasti puskissa. Tsekkaa video tässä.
Toisaalta, ilman toimivia kappaleita, ei The Pass olisi saavuttanut moista huomiota. Muutama kuukausi sitten ihastelin tanssittavaa indietä à la Passion Pit ja MGMT tekevän bändin videota kappaleelle Treatment of the Sun. Nyt onkin jo melkein levyjulkkarin aika. Vaikkeivät Kentucky ja tanssi-indie istu millään samaan lauseeseen, on The Pass varsin loistokkaiden raitojen takana, kuten uudelta levyltä huomaa. Ajoittain voi kuulla myös pientä thekillersmäisyyttä raidoilla.

Joillekin The Pass tulee olemaan helposti ohitettava tusinabändi tusinasoundeilla. Burst-levyn kuunneltuani on pakko olla eri mieltä ja huomauttaa, että tässä saattaisi olla ainesta vuoden pöhinäbändiksi. Ne passionpit-vertauksetkin voisi pikku hiljaa unohtaa ja ohittaa. Tsekkaapa itse, bändi laittoi nimittäin 22. päivä ilmestyvän levynsä kokonaisuudessaan soundcloudiin. Ja löytyypä se tuosta altakin.


  BURST by The Pass

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti