7.5.2010

Turku-soundit: Markus Perttula

Saattaa olla, että olen langennut suomalaisten(kin) bloggaajien perisyntiin kirjoittamalla kovin vähän kotimaisista artisteista. Muutenkin tässä blogissa on ollut vähemmän paikallista näkökulmaa kuin olin alunperin ajatellut. Nyt aikomuksena on korjata vahinko: aloitan nyt postausten sarjan turkulaisista artisteista, jotka ansaitsisivat lisää huomiota. Kirjoittelen sitä mukaa kuin uutta hyvää löytyy tai jaksamista riittää. Toivotaan, että innostus riittää, koska artisteja ainakin riittää.

                  (Kuva on Bar Kukasta, itse olen kameran takana)

Turun soundeista ensimmäisenä esittelyyn "pääsee" Markus Perttula. sävsansov:han ehti Markusta jo haastatellakin ja mm. Thomas saneli mainiosti, että Markus on Turun "The Voice". Osuva nimi.

Ilman sen kummempaa nimien pudottelua voin mainita, että tunnen itsekin Markuksen ja tähän asti olen jostain ihmeen syystä vältellyt tutuista artisteista/bändeistä kirjoittelua. Tosin eihän niitä tuttuja nyt niiiiiin monta ole, mutta kuitenkin.


Ne, jotka eivät edellä mainituista blogeista ole Markuksesta jo lukeneet, kerrottakoon, että herra Perttula on sattumoisin melkoisen lahjakas laulaja-lauluntekijä. Turku voi tosin ottaa vain osittain kunnian Markuksen lahjoista, sillä hänen kotipaikkansa taitaa alunperin olla Seinäjoella. Kappaleissa kuuluu Markuksen omat suosikit Jeff Buckleysta Patrick Watsoniin ja Scott Matthewsiin.

Syvissä vesissä -kokoelmalla viime vuonna kuultu CMX-koveri Vallat ja väet (joka löytyy mm. Spotifystä) on vain pieni osoitus herran taidoista. Sen myötä herran soundiin on tullut kovin vahva suomalaisen lauluntekemisperinteen kaiku - ja se sopii hänelle epäilemättä.

Kuunneltuani eilen Markuksen uudet kappaleet teki mieli jakaa ne täällä bloginkin puolella, muttei ollut mahdollisuutta linkittää kappaleita. Otinpa siis yhteyden herra Perttulaan ja kyselin olisiko mahdollista saada niitä kappaleita johonkin jotta saisin niitä myös tänne. Tuoreina soundcloudin välityksellä, kiitos Markuksen, kuunnelkaa. Lankakerä varsinkin on melkeinpä parasta mitä häneltä on kuultu:


Nämä kun on kuunneltu voi vain ihmetellä, miten Markus on vielä sopparia ja virallista debyyttilevyä vailla. Tuosta voi nuo kappaleet myös ladata. Kannattaa muuten tsekata Markus ehdottomasti myös livenä, jos Turun suunnalle satutte.

3 kommenttia:

 1. Yay whooh Yay. Markus on ihana. Whooh.
  Ei siihen sit enempää lisättävää.

  Siisti postaus, ootan innolla Turku-sarjan jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiva kiitti! Mä odotan yhtä innolla jatkoa :D En oikein tiedä mitä se tulee meinaan sisältämään..hah

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saadaan jatkoa sarjalle. En nimittäin itse keksisi, kuinka sitä jatkaisin. Turussa bändejä riittää, mutta niitä mainitsemisen arvoisia on aika harvassa. Tilanne on sinänsä hassu, kun edellisessä kotikaupungissani (Kuopio) hyviä bändejä nousi niin kuin sieniä sateella. Tai kukkia keväällä. Tai finnejä teinipojan naamaan.

  Meen ontuvine kielikuvineni nyt.

  VastaaPoista