3.7.2011

Levyvalinta: Last Smoke Before The Snowstorm

Sopivuutta ja istuvuutta arvostetaan aivan liian vähän. Pukeutumisessa esim. vaikkapa puvun istuvuus on tärkeintä: kenties musiikkia pitäisi ajatella samalla tavalla. Miten tämä musiikki osuu minun asettamiin raameihin tai sopii valitsemaani hetkeen.

                                                    (Kuvat: benjaminfrancisleftwich.com)

Ei kannata toisaalta väittää että minun hetkeeni sopiva istuu sinun harteillesi, vaikka Benjamin Francis Leftwichin 4.7. ilmestyvä debyyttialbumi hieno onkin. Last Smoke Before The Snowstorm on mun mielestä todella mainio levy - ja mun mielessä se sopii rauhallisiin iltoihin rakkaan kanssa, tahi omasta rakkaasta haaveiluun eikä ole mitään syytä, miksei Benji tämän levyn myötä nousisi blogeista ihan aidoksi puheenaiheeksi. 


Last Smoke... on akustista singer-songwriterismiä, ja poikkeaa hyvin vähän BFL:n mukavuusalueen ulkopuolelle. Silti puolituntinen levy on täynnä ilmavia ja kauniita balladeja, jotka vakuuttavat tämän 21-vuotiaan talentista. Se ei ehkä klassikkostatusta tule saavuttamaan, mutta osoittaa että Leftwichillä on rahkeita sellaisen tekemiseen. Tällä ensimmäisella kokopitkällään Leftwich on jo tehnyt sen, minkä osoitti eepeeillään mahdolliseksi: vakuuttamaan, että tämän äänellä lunastetaan oma paikka singer-songwriterien ylikansoitetusta väestönosasta.

Lempihetkiä ei tarvinnut pelkästään alta löytyvän albumsamplerin perusteella arvailla, sillä ilokseni sain ihan oman lätyn arvioitavaksi - ja ahkerasti sitä onkin meidän taloudessa kuunneltu, ja me tykätään. Pictures (jonka video myös alla), Shine, Box of Stones ja tietty ensimmäinen kuulostelu artistilta Atlas Hands ovat tämän hetken lempparit levyltä.

  Benjamin Francis Leftwich - Box Of Stones by Dirty Hit

  Benjamin Francis Leftwich - Atlas Hands by Dirty Hit

5 kommenttia:

 1. Voi kiesus miten ihana! Just sopiva tähän helteiseen sunnuntai-iltaan.

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkisen täydellinen juuri tähän hetkeen!

  VastaaPoista
 3. Hyvä hyvä! Hetkien tärkeys on ymmärretty. BFL tulee varmasti valloittamaan ne nimenomaan tolla 'ihana' -kortilla.

  Mahtia et löytyi yhteinen sävel Benjin kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Oon aivan ihastunut tähän kyllä <3

  VastaaPoista
 5. Ja yks lisää haaviin, check! :D

  VastaaPoista