29.7.2011

Turku-soundit: The New Tigers

Jälleen on kehaistava Solitia, lafka kun tuntuu täydentävän värisuoraansa alati uusilla julkaisuilla. Big Wave Ridersin julkaisuja en esimerkiksi malta odottaa. Turkulaisen The New Tigersin kiinnittäminen kuului lähinnä kuriositeetteihin, vaikka hyvä ystäväni bändiä oli jo aikapäiviä sitten suositellut - silloin en häpeäkseni syttynyt. Jos olisin tiennyt, että tämän ystävän veli rumpaloi Tigersin peräsimessä, olisin varmasti suonut pidemmän hetken yhtyeelle.

Turku-soundit on postaussarjana lyhyen olemassaolonsa aikana kokoontunut harvakseltaan, mutta syykin alkaa vihdoin selkiytyä, kun kaikki postatut ovat varsin laadukkaita artisteja (eivätkä turkulaisbändit kenties kantaudu korviini niin hyvin). Tähän mennessä Markus Perttula (jonka tulisi olla tuttu kaikille, sillä kaveri on valitettavan lahjakas ollakseen ilman levysopparia), Loft Apartment (jonka soundi kuulostaa hieman raakileelta vielä, mutta on varsin lupaava) sekä Yournalist (jota ei myöskään varmasti tässä vaiheessa tarvitse enää esitellä). Ja nyt tietysti itseoikeutetusti paikkansa ottava The New Tigers.


Uusin kappale, Pocketful of Sand on kyllä harvinaisen kova. Yo La Tengoa ja Galaxie 500:ta (ja Jesus And The Mary Chainin surinoita) ei ole syyttä suotta mainittu bändin yhteydessä eikä soundin ylivertaisuutta kehuttu. Debyyttilevy julkaistaan syyskuussa eikä Turun lupaavimman bändin harteille voi asettaa liikaa odotuksia. Tämän kappaleen perusteella se on oleva loistava.

  The New Tigers : Pocketful Of Sand by Soliti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti