12.12.2011

Nettikuuntelun pilallehemmottelema. Ja bändien nimiä.

Tietysti. Tä on taas niin tätä. Mun pitäis tehdä kaikkea muuta, paitsi riekkua interverkossa haistelemassa ajantuhlausta.

Katsokaas, tajusin juuri että miten onkaan immeinen näin helposti muovattavissa, ts. pilalle hemmoteltavissa. Spotify sen kaiken pahan takana tietysti on. Nyt kun on tottunut siihen, että tuo musiikkipilvipalvelu rajoituksineenkin tarjoaa käytännössä levyn kuin levyn kuunneltavaksi, tuntuu jonkin tallenteen luoksepääsemättömyys tuskaiselta. Mahdottomuus kuunnella Processoryn Change Is Gradualia on saanut aikaan ennennäkemättömät hikikarpalot ja kämmenenpohjien syhyämiset.


Eikä tietenkään Spotikka ole ainoa syyllinen, se kantaa nykyisellään tietokoneella kuuntelusta leijonanosan harteillaan. En ole täysin vielä päättänyt, ansaitseeko Spotify euroni, joten en ole maksanut Premiumista - puhelimenikin on ajalta läppä, jossa ei mobiiliominaisuuksilla juhlita. Artistit toki ansaitsevat maksun, mutten ole varma palveluntarjoajasta, vaikka toki voi argumentoida, että nyt artisteille ei ainakaan mene kyhnyä yhtään, mutta se on toisen väittelyn aihe.
Pointtina oli, että kun Spotifyn kuunteluaikamittari näyttää 7 min, YouTubesta ei löydy kaikkia kappaleita, Groovesharkista puhumattakaan, niin kenen puoleen himokuuntelijana käännyn? Change Is Gradual löytyy Spotifysta, mutta fyysisen kopion hankinnan kannaltakin Hulkkosen Jori on alkanut hieman hankalaksi, tuo levy kun on julkaistu kolmena 12" vinyylinä, joissa ei kaikkia alkuperäisiä kappaleita ole. Processory sentään tarjoaa edelleen mahdollisuuden levyn kuunteluun soundcloudissa rajoituksetta. Tekohengitystä johon tartuin hieman nihkeillen, sillä se on low kbps (mitä ei hirveästi kyllä huomaa, myönnettäköön).


Noh, kai mä pärjään. Oon muutenkin tuhlaillu aikaa. Ihmettelin ja iloitsin AV Clubin poimintoja tämän vuoden bändinnimistä. Näille varmaan joku muukin hörähtää, tai vaihtoehtoisesti penseilee. Vai miten olis bändit kuten Bear With Hawk Fist (henk.koht suosikki), Vomit Erection, Pets With Pets, WHAT?! Band, Bad News Bears (taas karhuja!), You Bred Raptors?. Tsekkaas koko lista täällä.

4 kommenttia:

 1. Kirjastoon! Ei ne fyysiset levyt niin iso rasite voi olla. :D

  VastaaPoista
 2. No ei ookaan! :D 1. Mulla on sakkoja, joita en nyt haluais maksaa. 2. Paljon sakkoja, mikä ei ole minun vikani :D 3. Kirjastosta tuskin löytyy Processoryn kolmea eri vinyylijulkaisua, jotka periaatteessa ton albumin muodostaa!

  Vaikkakin ymmärrän että tarkoitit varmaankin ylipäätään, etkä välttämättä tätä levyä. Heti kun tuut töihin Turun kaupungin kirjastoon, tuun morottaa! :)

  VastaaPoista
 3. Ylipäänsä kyllä, ja uskon kyllä cd-versionkin löytyvän, koska kuukausi sitten sen kirjastosta lainasin. :D

  Siinä, että tulen Turun kaupunginkirjastoon töihin voi hetki mennä, mutta ei suljeta sitä kumminkaan pois. Morotellaan sit puolin ja toisin. :)

  VastaaPoista
 4. Höh, ymmärsin ettei tosta olis cd-versiota, en tiedä miksi :D Eli yläfemmat sitten kirjastossa!

  VastaaPoista