1.12.2011

Vanhan iPodin kätköistä

Netissä törmäilee kaikenlaisiin hassutuksiin. Niin kuin ajatukseen äänikirjojen kuuntelusta. Vanhaa iPodia lataillessa törmää taas kivoihin kappaleisiin, jotka on jo unohtanut. Selvitys lienee paikallaan.

Opettaessa pitää seurata opetussuunnitelmaa ja muita sisältöä rajoittavia ohjenuoria, mutta silloin tällöin sitä löytää aikaa "pakollisten" asioiden ulkopuoleltakin ja ehtii tehdä ylimääräistäkin tuntien lomassa. Silloin opettaminen on hauskimmillaan. Tänään, vaikka oppikirjassa toki Catcher in the Rye mainittiinkin, oli hauska laajentaa tätäkin aihiota keskustellen mm. Mark Chapmanistä, John Lennonin salamurhaajasta, joka tekonsa jälkeen jäi lukemaan Catcheriä Lennonin asunnon ulkopuolelle.


Toki muistakin asioista keskusteltiin jne, mutta J.D. Salingerin teoksen osakseen saama huomio ennen ja nyt johti rentoon sekä luonnollisesti etenevään oppimistilanteeseen, vaikkei näitä osaamisia pysty kokeen muodossa realisoimaankaan.


Pitkästä johdannosta lyhyehkö juttu: törmäsin netissä äänikirja-ajatukseen, joita en siis koskaan ole kokeillut, ja into leimahti hyödyntää työmatkat näin, vaikka sitten Catcheriä kuunnellen. Tähän tarkoitukseen sopii mainiosti vanha (laina) iPod mini 4Gb, joka jäi eläkkeelle vasta viime vuonna saatuani uuden lahjaksi ja joka kunniallisesti teki nohevan paluun 1,5 vuoden tyhjäkäynnin ja pienen lataushetken jälkeen.

Kauan ei kuvankaltainen vanhaherra levännyt laakereillaan, vaan se pääsee uuteen käyttöön, jos saan sinne joitakin kiinnostavia äänikirjoja (hyvillä lukijaäänillä). Suosituksia otetaan vastaan, etenkin hyvistä (englanninkielisistä) kirjoista, joissa saisi olla ennemmin etevä kuin tylsä lukija.

Musiikkiakin tähän postaukseen saadaan, sillä Minin kätköistä löytyi tosiaan kivoja kappaleita, jotka olin tyystin unohtanut. Se oli alkuperäinen aiheeni, kunnes pääsin jaarittelemaan. Laitetaanpa niitä kappaleita muuten tähän.

Meg Baird - Willie O'Winsbury


Black Rebel Motorcycle Club - Done All Wrong


Ben Sollee & Daniel Martin Moore - Something, Somewhere, Sometime
  Ben Sollee & Daniel Martin Moore - Something, Somewhere, Sometime by subpop

Ben Folds - Gracie
  Ben Folds - Gracie by Legacy Recordings


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti