30.11.2010

Jaded Hipster Choir

Vaikka 'hipster' on tympinyt sanana suunnattoman kauan, on kanadalaisella musisointiryhmällä vielä rahkeita kutsua itseään Jaded Hipster Choiriksi. Niille, joille nimi ei aukea, voisi tuon karkeasti kääntää 'tympääntynyt hipsterikuoro'. Kuulostaa siltä, kuin se viittaisi koko hipster-populaatioon, kuului siihen kuka ja ketkä tahansa.

Muutaman päivän ajan taas tuntui, ettei mulla ole mitään sanottavaa täällä blogissa. Ja kaikki musiikkiaiheet, joita harkitsin, tuntuivat vähintäänkin tylsiltä. Tänään tajusin (taas) ettei täällä ihan hirveästi aiemminkaan ole maailmoja mullisteltu. Itsekritiikki tällaisen harrastuksen myötä on silti toisinaan koettelevaa. Siihen väliin Jaded Hipster Choir sopikin hyvin.

                                           (Kuva: jadedhipsterchoir.bandcamp.com)

Kodama EP:n tänään julkaissut yhtye hyödyntää tällä uusimmalla eepeellään sämplejä yli kolmeltakymmeneltä leffasoundtrackiltä. Varsinkin Cait Sith kuulostaa orkestroidulta Owen Pallettilta. Osaltaan JHC osoittaa jo absurdilla nimellään, ettei koko hipster-meiningissä ole mitään järkeä - miksi se varmasti vetoaakin niin moneen, ja niin paljon.

Kappale on sopivan häilyvä ja samalla tarttuva, mikä taasen osoittaa sen, että musiikkibloggauksessa ja kuuntelussa on yhtä paljon kyse hetkistä kuin pitkäaikaisista bändirakkauksista. Miksemme siis nauttisi hetkistä yhtä paljon. Myös Kodama EP on ilmainen lataus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti