19.11.2010

Lyrebirds - The Blondehead EP

Brightonin musaskenestä sikiää tiukkaa talenttia - ja tiheään. Lyrebirdsin uusi eepee, Blondehead, julkaistaan 22. marraskuuta. Se rouhii niin mielenkiintoisen maukkaasti, ettei Joy Divisionia -kaikuvan rockin tarvitse tyytyä Editorsiin ja Interpoliin.


Lyrebirds (suom. 'lyyrypyrstöt') on valinnut osuvan nimen, sillä lyyrypyrstöt ovat australialaislintuja, jotka ovat kuuluja kyvyistään imitoida kaikenlaisia ääniä. Lyrebirdsin vaikutteet ovat todella selkeästi esillä. Imitointi on musiikkimaailmassa paheksuttua, pastissointi hyväksyttyä: eepeen perusteella saa itse kukin päättää kuinka paljon Lyrebirds kuulostaa Editorsilta. Toisinaan Editors-vertaukset ovat selkeämmin esillä, toisinaan turhia.



Yllä yksi eepeen neljästä kappaleesta: Shadow Boxer. Blondehead on mahdollista kuunnella kokonaan myspacessä. Alla Lyrebirds vetämässä akustisena Now I Know Whyn. Vaikka White Lies kerää yleensä samoja vertailuja kuin nyt Lyrebirds ja on vieläpä tekemässä paluuta aika hyvältä kuulostavalla kappaleella, tarjoaa Lyyrypyrstöt hyvän vaihtoehdon samaan alalajiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti