15.11.2010

Waylayers & Kitsuné 10

Kitsunén kymmenes kokoelma julkaistaan tänään digitaalisesti. Kokoelmalla on jälleen paljon tuttuja bändejä, kuten täälläkin blogirakkautta saaneet Clock Opera ja Is Tropical. Siksi ehdinkin jo ajatella kokoelman olevan ns. eilisen uutisia. Ainakin jos miettii miten paljon kyseisellä kokoelmasarjalla on ehditty nostaa bändejä esiin.

  (Kuva: myspace.com/waylayers)

Kuitenkin Kitsuné Maison 10 sisältää Waylayers -nimisen brittiyhtyeen kappaleen Fires, jonka on sattumoisin tuottanut Delphicin lätyn tuottanut Ewan Pearson. Äänimaailman yhtäläisyydet huomaa kyllä varsin hyvin. Aika jännä valinta kokoelmalla, eikä vain siksi että bändi on itselleni tuntematon tätä ennen, vaan myös siksi, ettei se ole bändin parasta.

  Fires by waylayers

Menevää elektropoppia sanan varsinaisessa merkityksessä tarjoileva Waylayers on todella kuin Delphicin pikkuvelibändi. Samoin kuin isoveli nousi maailmankartalle, on Waylayersillä siihen mahdollisuudet. Ja toisaalta myös samat sudenkuopat ovat mahdollisia, kuten kadota pikkukivojen "indien" ja "mainstreamin" välillä taiteileviin pop/rock/elektrobändeihin.

  Hear No Lies by waylayers

Mutta toistaiseksi, Waylayers on yhden julkaisun nouseva bändi, jonka hyväntuulisista kappaleista saa nauttia. Tällä Sinking In -kappaleella tuli jostain syystä Duran Duran -vibat. Huikeeta.

  Sinking In by waylayers

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti